Xàtiva es volca amb la celebració del Corpus

Les altes temperatures registrades diumenge no van impedir gaudir de la celebració del tradicional Corpus a la ciutat de Xàtiva.

Després d’uns dies amb actes previs, diumenge a les sis de la vesprada eixia la processó cívica des de la Seu amb les seues característiques escenes que va recòrrer els Carrers de Volta del casc antic de Xàtiva.

IMG_0977Davant d’un gran nombre de públic desfilaren, en primer lloc, els 8 Gegants seguits dels Nanos. A continuació va ser el torn de El Paloteig, els Llauradors, els Zingars, els Cavallets, els Arquets, els Pastorets, els Turcs, la Magrana i la Moma.

Per últim, i una vegada acabada la missa, va ser el torn de la processó religiosa del Corpus amb la Custòdia.

IMG_1302Cal recordar que enguany, l’Ajuntament de la ciutat va propiciar un acord entre l’Associació del Corpus, la Germandat de Confraries i la Junta Local Fallera per cobrir totes les escenes i personatges de la processó.

En aquest sentit, el regidor de Cultura, Jordi Estellés, relatava que “recentment, l’Ajuntament de Xàtiva instà a configurar de nou la junta de l’associació amb un gran pes específic de l’Escola de Danses de Xàtiva. L’assemblea de l’associació celebrada el passat 23 de març va significar l’entrada de nous membres de la junta directiva. Aquest revulsiu ha significat una intensificació en les tasques de coordinació del programa d’actes de la festivitat”.

No hay comentarios

Dejar respuesta