Xàtiva es prepara per a celebrar les festes en honor dels seus patrons

Els actes en honor als patrons de la ciutat, Sant Feliu i la Verge de la Seu, començaran hui dimecres amb el XLIX Festival de Bandes de Música de la ciutat, que protagonitzen la Societat La Nova de Xàtiva i la Societat Musical La Primitiva Setabense, la Vella, un concert que se celebra aquesta nit (22.30 hores) en el Gran Teatre.

El dijous 1 d’agost serà el dia del patró de la ciutat, Sant Feliu. Per aquest motiu, hi haurà una romería, des de la Seu amb inici a les 7.30h, missa en l’ermita i esmorzar. a l’Ermita de Sant Feliu. Ja a les 20.00h misa i a les 21,00h, processó organitzada en el barri de Sant Feliu de la ciutat. El grup de danses “Socarrel” participa activament en la festa de Sant Feliu.

El Diumenge 4, vespra del dia de la patrona de la ciutat, es celebrarà el concert i ronda a la Verge de la Seu a les 22.30 hores, amb un concert a càrrec de La Banda Simfònica, La Primitiva Setabense, un concert amb audiovisual panoràmic projectat a la façana de l’antic hospital. El programa seleccionat per aquesta nit és un tribut als grans autors, com Miquel Rios, Mecano, Nino Bravo i Queen entre altres, la veu estarà de la mà de Paloma Grueso, sota la direcció de Saül Gómez. Després d’aquest espectacular concert, a les 24.00 h, tradicional dansà Valenciana oferida per l’Escola de Danses de Xàtiva, acompanyats d’altres balladores i balladors invitats de grups de danses de distintes poblacions de La Costera i localitats veïnes, amb la col·laboració de ‘La Socarraà’ a la Plaça la Seu. A les 00.45 h aproximadament Cant d’albades a la Mare de Déu a l’altar Major de la Seu, finalitzant amb una dansà.

Per finalitzar els actes, el diumenge 5 d’agost es celebrarà la missa en honor a la Patrona de Xàtiva: la Verge de la Seu a les 8h. La processó general s’iniciarà a les 20:00h i recorrerà els carrers de volta de la ciutat.

No hay comentarios

Dejar respuesta