Xàtiva encara els pressupostos participatius 2021 de la Generalitat amb dos projectes

• Els projectes són la creació d’un parc d’habitatge públic al nucli antic i la rehabilitació de l’exconvent de Sant Domènec

L’associació Amics de la Costera valora molt positivament i agraeix el suport i la voluntat de col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva, de tots els partits polítics (PSPV-PSOE Xàtiva, Xàtiva Unida, PP Xàtiva, Ciutadans Xàtiva, Compromís Xàtiva, Plataforma per Xàtiva i Podem Xàtiva) i del Consell de la Joventut davant els projectes de Xàtiva que encaren la recta final cap a la fase de votacions -la qual serà del 14 al 30 de setembre 2021- dels pressupostos participatius de la Generalitat Valenciana. Actualment, els pressupostos participatius estan en la fase d’avaluació tècnica per part de les respectives Conselleries.
Membres de la Junta Executiva de l’associació i un grup de socis joves implicats amb la iniciativa han mantingut reunions amb les diferents entitats, realitzant una avaluació d’elevada satisfacció, ja que la resposta tant del consistori municipal, com dels partits polítics i del Consell de la Joventut ha estat de màxima unanimitat: aquests són uns projectes de ciutat que beneficien a Xàtiva i, per tant, cap organització ha dubtat en brindar el suport i la seua intenció de col·laborar per tal que els projectes guanyen en el procés participatiu.

L’entitat cultural i en defensa del patrimoni insisteix en el fet que aquest és un projecte transversal, de i per a tota la ciutadania, i per aquest motiu és imprescindible la unanimitat i unitat del que s’ha aconseguit del teixit polític municipal.

Els projectes de Xàtiva davant els pressupostos participatius de 2021 de la Generalitat Valenciana

Xàtiva encara els pressupostos participatius 2021 de la Generalitat Valenciana amb dos projectes que es postulen a guanyar, els quals tenen un gran caràcter social, patrimonial i cultural. Tota la ciutadania de la Comunitat Valenciana pot donar suport als dos projectes, els quals s’inclouen en la zona territorial de les Comarques Centrals que compta amb un pressupost per a absorbir per projectes de 13,7 milions d’euros.

Per una banda, es presenta el projecte de creació d’un parc d’habitatge públic per a joves menors de 35 anys ubicat al nucli antic de Xàtiva. Aquesta proposta, presentada per l’associació Amics de la Costera, pretén guanyar els pressupostos participatius per impulsar l’emancipació juvenil i potenciar un relleu generacional en una zona de Xàtiva en risc de despoblament.

Per altra banda, també es postula a captar fons dels pressupostos participatius la finalització de la reconstrucció de l’exconvent de Sant Domènec. Tot que aquesta proposta ha estat presentada per una persona particular, Amics de la Costera li donarà el suport necessari, doncs la reivindicació d’aquesta reconstrucció es va iniciar i ha sigut treballada històricament per l’associació.
L’associació Amics de la Costera fica a disposició el seu correu electrònic amicscostera@hotmail.com com a via de contacte per a totes les persones que vulguen col·laborar perquè aquests projectes guanyen.

No hay comentarios

Dejar respuesta