Xàtiva destina 60.000 euros per subvencionar projectes d’entitats d’acció social

Ahir es va reunir el Consell d’Acció i Polítiques Socials de Xàtiva format per diverses àrees de representació social, concretament associacions i entitats on les finalitats principals són la realització de programes i activitats socials i que atenen a persones immigrants, refugiades o asilades, persones amb diversitat funcional i amb malalties cròniques i de llarga durada, dones amb especial vulnerabilitat social, persones majors i altres grups en situació de risc.

Entre els punts de l’ordre del dia tractats, la presidenta del Consell i regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva, Xelo Angulo, va explicar l’esborrany de les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades al foment de projectes que realitzen aquestes associacions i entitats socials de Xàtiva per aquest any 2018 que compta amb un pressupost de 60.000€.

Angulo els va explicar que s’han introduït modificacions per tal d’adequar les ajudes a la normativa actual i també que s’han incorporat condicions, obligacions i requisits de les entitats beneficiàries. Per tal de facilitar la tramitació, s’han elaborat formularis guiats establint els ítems necessaris. Com a principal novetat, s’especifiquen els possibles projectes a desenvolupar per les entitats socials segons els seus estatuts, amb la finalitat d’impulsar activitats específiques orientades a millorar i fomentar l’acció social que estan duent a terme aquestes associacions i entitats, per al conjunt de la ciutadania.

Les entitats tenen fins el dilluns 26 de febrer de termini per tal de presentar per escrit els suggeriments o esmenes que creguen oportuns per tal d’incorporar-los, si cal, a les bases per a la seua posterior aprovació definitiva per l’òrgan competent. La regidora també va explicar el procés dut a terme per a l’habilitació de l’Espai Social Jove com a resultat dels pressupostos participatius de 2017.

Des del Consell d’Acció Social i Polítiques Socials es va nomenar al nou representant del Consell de Ciutat per tal de participar activament i poder centralitzar i canalitzar tota la informació del procés de Pressupostos participatius de 2018.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dos × dos =