Xàtiva destina 35.000 euros de recursos propis per a la rehabilitació de set immobles del pla ARRU

Xàtiva destina 35.000 euros de recursos propis per incloure a tots els sol·licitants de les ajudes que havien quedat fora del pla ARRU

Els promotors de les actuacions de rehabilitació d’habitatges al centre històric que han estat beneficiats per les ajudes directes de l’Ajuntament han estat convocats a una reunió informativa a l’Ajuntament que s’ha celebrat aquest migdia. Es tracta de particulars i comunitats de propietaris que han rebut la concessió de 7 subvencions directes, mitjançant fons propis municipals, per a cobrir aquelles sol·licituds que no havien pogut entrar en el programa d’ajudes per a la rehabilitació d’immobles situats al nucli antic, programa conegut com a pla ARRU. El muntant total de la subvenció municipal ascendeix a 34.221,37 euros a repartir entre els 7 projectes de rehabilitació. A la reunió han estat presents l’alcalde Roger Cerdà i els tinents d’alcalde Cristina Súñer i Jordi Estellés.

Val a dir que els 7 beneficiaris d’aquestes ajudes directes complien amb els requisits marcats per a la concessió de les subvencions de l’ARRU. Tanmateix, es va completar al 100% les sol·licituds autoritzades per part de la Conselleria d’Habitatge, que eren un total de 100 immobles, quedant-se aquestos 7 projectes fora de les ajudes per haver-se superat el número de sol·licituds previstes inicialment.

Ara, l’Ajuntament decideix ampliar el programa amb aquestes ajudes directes, a efectes d’evitar discriminacions o greuges comparatius entre els propietaris que han decidit apostar per millorar les condicions dels seus habitatges al centre històric. De fet, l’alcalde Roger Cerdà ha explicat als assistents que la voluntat de l’equip de govern és «incloure a tots els propietaris que han fet l’esforç d’elaborar un projecte d’obres i fer tota la tramitació de sol·licitud de les ajudes, per a que ningú es quedara fora de les mateixes».

Cal recordar que el passat 30 de juny de 2016, la consellera d’Habitatge, Maria José Salvador visitava la nostra ciutat per signar el conveni en virtut del qual Xàtiva entrava en el repartiment de les ajudes del pla estatal d’Actuacions de Rehabilitació i Regeneració Urbana (ARRU). D’aquesta manera, es formalitzava el conveni per a la gestió de l’actuació de regeneració i renovació urbana del nucli antic de la ciutat, a l’empara del Pla Estatal d’Habitatge 2013-2016, que contemplava una inversió total de 4.428.799 euros, dels quals 1.556.000 euros els aportava el Ministeri de Foment, 565.714,28 anaven a càrrec de Generalitat, i la resta a càrrec de l’Ajuntament de Xàtiva i dels particulars.

El conjunt de les obres incloses al pla comprenen la rehabilitació de 90 habitatges, la substitució i nova edificació d’altres 10 habitatges, amb qualificació energètica mínima tipus B, causa del seu estat de deteriorament, així com actuacions de reurbanització en els espais públics.

No hay comentarios

Dejar respuesta

2 × 3 =