Xàtiva demana la col·laboració de la ciutadania per oferir habitatges a les persones refugiades procedents d’Ucraïna

Les ofertes d’allotjament es canalitzen a través de formularis que es poden trobar a la pàgina web www.gvaoberta.gva.es

L’Ajuntament de Xàtiva ha demanat col·laboració a la ciutadania davant la necessitat de posar a disposició de les persones refugiades pisos i habitatges buits per a la seua acollida, tal i com ha demandat la Generalitat Valenciana, en col·laboració amb el Govern d’Espanya.

L’acolliment en territori espanyol de persones refugiades d’Ucraïna (majoritàriament famílies compostes per dones amb els seus fills i filles i persones majors) es vehicularà a través del sistema d’acolliment de protecció internacional regulat per l’administració pública. Les ofertes d’allotjament es canalitzaran mitjançant formularis que es troben a la pàgina web www.gvaoberta.gva.es/va/ucrania.

A més a més, qualsevol persona que puga entrar en contacte amb persones o famílies ucraïneses acabades d’arribar pels seus mitjans i que no sàpiguen on dirigir-se poden comunicar-ho a l’Ajuntament de Xàtiva a través del telèfon 96 228 98 08 o del correu solidaritatxativa-ucrania@ayto-xativa.es perquè els assistisquen i ho comuniquen a l’administració autonòmica. L’acolliment de xiquets, xiquetes i adolescents sense referent familiar únicament es podrà realitzar a través dels canals legals del sistema de protecció de la Generalitat.

«Vos demane a totes i tots aquells que podeu oferir habitatge a les famílies ucraïneses es doneu d’alta al registre habilitat i d’aquesta manera poder donar-li una solució a totes aquelles persones que van a acabar vivint amb nosaltres com a conseqüència d’aquesta guerra», ha indicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

Concentració a l’Ajuntament

D’altra banda, aquest dimecres ha tingut lloc una concentració a les portes de l’Ajuntament de Xàtiva que ha reunit a més d’un centenar de persones, i en la qual s’han guardat cinc minuts de silenci com a mostra de recolzament al poble ucraïnès i s’ha llegit un manifest per part de l’alcalde Roger Cerdà i de Yulian, jove ucraïnès que viu a Xàtiva des de fa més de quinze anys.

«Una situació com aquesta requereix el compromís i l’ajuda de la ciutadania de Xàtiva. Hem obert les portes del centre de majors d’Abú Masaifa per tal de recollir tot el material humanitari possible i enviar-lo cap a Ucraïna. Vos demane la màxima col·laboració a totes i tots per donar resposta a aquesta emergència que existeix actualment a Europa» ha indicat l’alcalde de Xàtiva, qui ha afegit que «estic seguir que els xativins i les xativines demostrarem una vegada més que som un poble que vol la pau i que se solidaritza amb aquells que més ens necessiten, en aquest moment amb tota la gent del poble d’Ucraïna. Hem de fer que aquesta ciutat avance sense deixar a ningú enrere, i estic segur que anem a demostrar que som un poble solidari i que estem a l’alçada de les necessitats que en aquest moment tenim».

Segons dades d’ACNUR són ja més de 2 milions de persones les que han hagut d’emigrar d’Ucraïna a causa de la guerra, xifra que pot arribar a duplicar-se en les properes setmanes si el conflicte es prolonga.

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 × uno =