Xàtiva crea una comissió de treball per decidir el passos per millorar la plaça del Mercat

L’Ajuntament de Xàtiva va convocar, en la vesprada d’ahir, una reunió multilateral per abordar la situació de la plaça del Mercat. La reunió va estar presidida per l’alcalde Roger Cerdà, qui va estar acompanyat pel primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente; pel regidor de Centre Històric, Jordi Estellés i per l’intendent principal de la Policia Local, Antonio Collado. A la convocatòria assistiren representants dels diversos sectors implicats: hostaleria, comerç, veïns i membres de l’associació Iniciativa pel Centre Històric.

El principal avanç que es va produir ahir és la creació d’una comissió de treball que servirà per decidir conjuntament tots els passos a seguir en el procés de millora de la plaça del Mercat, aposta estratègica de l’equip de govern. De fet, en el transcurs de la reunió, l’alcalde va anunciar que en 2017 s’invertiran 150.000 euros en la plaça per a recuperació d’elements patrimonials, reparació de façanes i homogenització del mobiliari urbà i de les terrasses.

Segons Cerdà, “és necessari establir un marc de contacte i comunicació fluida entre els distints sectors implicats. La recuperació del centre històric passa per convertir la plaça del Mercat en l’eix vertebrador, convertint-la en un espai familiar, un indret urbà pensat per a les persones”.

La comissió de treball, que inicialment es reunirà cada quinze dies, estarà composta per dos representants de cadascun dels sectors i serà coordinada pel regidor de Centre Històric, Jordi Estellés. Entre les primeres decisions que l’Ajuntament assumeix a proposta dels membres de la comissió figura la fixació dels horaris de càrrega i descàrrega de mercaderies a l’interior de la plaça, per abastiment de comerços i establiments d’hostaleria. Els vehicles de subministrament podran accedir a la plaça del Mercat de dilluns a divendres de 8 a 11h i dijous de 16 a 19h, a excepció dels dies de mercat, en què l’ús de la plaça continuarà com fins ara.

A banda d’aquest horari, la plaça comptarà amb diverses zones de càrrega i descarrega habilitades permanentment. Aquestes zones es troben ubicades als carrers Matilde Ridocci, Noguera i a la mateixa plaça del Mercat, front a la Posada del Peix.

En el transcurs de la reunió, l’alcalde va aclarir que els pilons instal·lats a l’entrada dels carrers Noguera i Pi només s’alçaran els dies de mercat. La seua instal·lació, segons va explicar Jordi Estellés, respon a raons d’estètica, estimant la conveniència de no utilitzar tanques d’obra per impedir l’accés en un entorn monumental i optant-se per solucions més adequades a aquest entorn. Més avant, la comissió decidirà si es tanquen aquestos accessos els caps de setmana, en funció de les necessitats dels empresaris d’hostaleria i dels usuaris.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dos × tres =