Xàtiva coordina un dispositiu per tal de resoldre les incidències provocades pel temporal Fabien

Les Brigades municipals treballen principalment en la retirada d’arbres i branques junt amb la Policia Local i els Bombers

La regidoria de Serveis Públics de Xàtiva ha preparat un dispositiu per tal de solucionar les incidències provocades per les fortes ratxes de vent registrades en el darrer cap de setmana.

arbol-caido-temporal--fabiane-1Xàtiva va registrar dissabte ratxes de vent de 106 kilòmetres per hora, el que va suposar el màxim registre en tota la Comunitat Valenciana. Es tracta de la xifra més elevada des de gener de 2010. Ahir diumenge, les ratxes de vent van arribar fins els 88 km/h. A més a més, l’Agència Estatal de Meteorologia va indicar que el dissabte va ser el dia més càlid que es recorda al mes de desembre, almenys des de la dècada de 1950, amb temperatures que van superar els 25 graus.

El-temporal-de-vent-«Durant el cap de setmana ja vam tindre actuacions de la Policial Local, perquè el vent va arrancar de soca-rel arbres i també altres elements de la via urbana. Estem treballant en Xàtiva, pedanies i zona de Bixquert per tractar de retirar aquests elements per a que les persones i els vehicles puguen circular sense problemes», ha indicat el regidor de Serveis Públics Ricardo Martínez, qui ha afegit que es compten per desenes els arbres que han quedat arrancats, a més d’uralites i senyals de tràfic. «No deixen d’entrar incidències que estem tractant de solucionar el més aviat possible. Les tres brigades municipals estan treballant junt amb la Policia Local i el servei de bombers, i segurament les tasques hagen de continuar aquesta vesprada i demà dimarts».

arbol-caido-temporal--fabiane2El dispositiu treballa principalment en la retirada d’arbres caiguts a diferents camins i carrers de la ciutat. Les diferents brigades municipals s’han repartit en tres grups, el primer dels quals s’ha encarregat dels treballs a Bixquert i als camins del terme municipal. El segon grup s’ha ocupat de l’entrada de la ciutat, jardins i Albereda, i l’últim s’ha centrat en l’arreplegada d’arbres, rames, senyals i altres elements caiguts.
Les zones més afectades pel recent fenomen meteorològic han estat l’entrada a la ciutat per la Nacional 340 direcció portal del Lleó, amb tres arbres afectats, i també el poliesportiu de les Pereres, on un arbre ha estat arrancat de soca-rel i també s’han vist afectades les instal·lacions de la pista d’atletisme. A més a més, també s’ha tingut que actuar en camí de Vallés, camí de Sant Antoni i camí d’Alboi, el Pont Sec, i en la baixada de la senda Olles cap a les Arcadetes de Bixquert.

arbol-caido-temporal--fabiane4En quant a la caiguda d’arbres i branques, s’han realitzant treballs en l’Avinguda Selgas, Plaça Joan Fuster, carrer Juan XXIII, accés al CCX, zona Corts Valencianes i glorieta José Espejo, amb vàries branques de gran tamany que hauran de ser talades. Altres caigudes de branques s’han produït al cementeri municipal (arribant a afectar a algunes làpides i nínxols), als carrers Gonzalo Viñes (front al col·legi Teresa Coloma) i Blai Bellver, a la Plaça Sanchis Guarner i al carrer Ànimes, on s’ha vist afectada una casa particular.

A més a més, també hi ha hagut despreniments d’uralites a la zona del Raval, una afectació de quadre elèctric a Corts Valencianes, i panells informatius i senyals arrancades a Sanchis Guarner i Acadèmic Maravall, entre d’altres. Pel que fa la es pedanies de Xàtiva, a Annauir s’ha produït la caiguda d’un arbre a la piscina i també s’ha vist afectat un fanal del terme municipal.

Per a la realització de les diferents tasques, les Brigades municipals compten amb diferents camions-grua i furgonetes de gran tamany, a més de material adequat per tal de tallar les branques i arbres afectats.

No hay comentarios

Dejar respuesta