Xàtiva convoca la XVI Biennal Internacional de Gravat «Josep de Ribera» per a aquest 2021

El premi està dotat amb 5.000 euros per al guanyador o guanyadora i les obres es poden enviar fins el 24 de setembre a través de mundoarti.com

L’Ajuntament de Xàtiva ha convocat per a aquest any 2021 la XVI Biennal Internacional de Gravat «Josep de Ribera», la qual té caràcter internacional i està patrocinat per l’Ajuntament de Xàtiva i el Rotary Club Xàtiva, amb un premi de 5.000 euros.

La temàtica i la tècnica són lliures, amb unes dimensions de planxa mínimes de A3 (30×42 cm) i màximes de 70×100 cm, mentre que les dimensions màximes del paper seran 74×104 cm. S’exclouen els monotips, serigrafies i el gravat digital.

Al certamen poden participar artistes de qualsevol nacionalitat i cadascun haurà de presentar dues obres originals sense emmarcar adjuntant en la fitxa tècnica el títol, la tècnica específica, les dimensions, l’estampador, la tirada i un breu currículum de l’autor o autora.

El termini d’admissió dels originals finalitzarà el proper 24 de setembre de 2021 a les 21 hores, i es realitzarà a través de la plataforma digital mundoarti.com. D’entre les obres presentades el jurat seleccionarà 40, que els artistes hauran d’enviar i posteriorment arreplegar al seu càrrec. Amb les obres seleccionades s’editarà un catàleg i es realitzarà una exposició a la Casa de Cultura entre el 12 de novembre i el 18 de desembre de 2021.

El jurat estarà conformat per personalitats de reconegut prestigi en el camp de les arts plàstiques i de la pràctica d’aquesta tècnica artística, i l’Ajuntament de Xàtiva quedarà propietari de l’estampa guanyadora, així com també de la planxa original i d’una sèrie de 25 gravats estampats, numerats i signats per l’autor.

En l’última edició, celebrada el passat any 2019, la guanyadora va ser la italiana Federica Bau (Sesto San Giovanni, 1990), qui es va imposar amb l’obra «Orain II» realitzada amb la tècnica aiguatinta i aiguafort, fotopolímer i fotogravat.

No hay comentarios

Dejar respuesta

4 × dos =