Xàtiva optimitza el consum d’aigua del canal de Bellús

Les bombes complementàries instal·lades per a la font dels vint-i-cinc dolls possibiliten un notable descens del consum del dipòsit de la Bola

Les bombes d’impulsió instal·lades junt a la Font dels 25 Dolls han aconseguit reduir el consum d’aigua del dipòsit de la Bola. Així ho va anunciar ahir el regidor de Serveis Públics, Ignacio Reig. Les darreres factures de consum d’aigua comprada a EGEVASA ho testimonien. El cost de la factura del mes de març ha baixat fins els 3.805’04 euros, situant-se en els nivells de consum de 2012 i 2013.
D’aquesta manera, s’acompleixen les previsions de la regidoria d’Hisenda, qui en reiterades ocasions ha advertit de la necessitat de rebaixar el consum d’aigua procedent de la xarxa d’EGEVASA. L’Ajuntament de Xàtiva espera tornar en 2016 al consum habitual d’aquesta xarxa, d’uns 60.000 euros a l’any, front als 320.000 en 2014 i 300.000 en 2015. Això suposaria un estalvi aproximat de 240.000 euros.
El regidor Ignacio Reig ha comentat que “estem recuperant la normalitat front a la despesa desmesurada d’aigua de 2014 i 2015. Gràcies a les noves bombes d’impulsió, el 80% de la població s’abasteix d’aigua procedent del Canal de Bellús. Això fa que només utilitzem el dipòsit de la Bola per al subministrament d’aquell sector de la ciutat, com és lògic, superant un greu problema de malbaratament de recursos públics que podrem utilitzar per a altres necessitats”, conclou el regidor.
L’actuació municipal va consistir en la instal·lació de dues bombes impulsores junt a la Font dels 25 Dolls, de 9 i 7,5 Kw de potència, capaces de subministrar fins a 180 litres per segon, així com les seues instal·lacions complementàries. El dispositiu es va pensar per a que funcionara simultàniament amb les bombes de la sala d’impulsió, proporcionant cabals equivalents. D’aquesta manera, es pretenia regular el cabal d’arribada d’aigua a la sala d’impulsió en funció de les necessitats per tal de reduir el consum excessiu del dipòsit de la Bola.

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 × cinco =