Xàtiva constitueix el primer Consell Municipal dels Xiquets i Xiquetes de la ciutat

L’acte va tindre lloc coincidint amb el Dia Mundial dels Drets de la Infància que es celebra el 20 de novembre

L’Ajuntament de Xàtiva va acollir ahir de vesprada la constitució del primer Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes de Xàtiva, en un acte que va tindre lloc al Saló de Plenaris amb la presència de la Corporació Municipal, i que va coincidir amb la celebració del Dia Mundial dels Drets de la Infància.

Els regidors i regidores de Xàtiva van cedir simbòlicament el seu seient als setze membres que conformen el Consell de la Infància de Xàtiva, representat per alumnes del tercer cicle de Primària dels diferents centres escolars, a més d’alguns dels alumnes que participaren en el «Decideix Xàtiva Infantil», formant part del grup motor del Consell de la Infància, i que realitzen tasques d’acompanyament del projecte.

Durant l’acte, els representants d’aquest Consell van fer lectura d’alguns dels Drets de la Infància i també es va realitzar un joc per tal de saber els coneixements de la societat sobre aquests Drets i les dades vinculades al benestar, l’educació, la salut i la protecció dels infants.

El passat mes d’octubre es va reunir el grup de xiquets i xiquetes que durant el curs 2018-2019 es va constituir com a grup motor del Consell de la Infància per tal de treballar en la confecció de l’ens i en l’acte de constitució. Van ser tres reunions preparatòries en les que es van traçar els primers passos d’aquest Consell.

El proper mes de desembre es realitzarà una reunió informativa per explicar el projecte i el calendari de reunions als centres escolars i als pares i mares, i tindrà lloc la primera sessió del Consell de Xiquets i Xiquetes en la que s’acordarà un Reglament Intern per tal de passar al plenari la constitució d’aquest òrgan infantil. A més a més, es treballarà durant tot l’any en aquest espai participatiu, que servirà per a que els més menuts facen l’anàlisi de la realitat infantil a Xàtiva i es puguen realitzar propostes per tal de millorar la situació dels més menuts de la ciutat.

«Volem que aquesta eina, similar als òrgans consultius municipals, servisca per a que els més menuts entenguen que les seues preocupacions importen i ens puguen fer arribar d’una manera directa totes les seues propostes», ha explicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

Festa de la Infància
Les activitats al voltant del Dia Mundial de la Infància conclouran aquest dissabte 23 de novembre, ja que hi ha prevista al Jardí de la Pau una Jornada de la Infància en la que es comptarà amb l’actuació del grup Ramonets, a partir de les 18:30 de la vesprada. No obstant, les activitats començaran ja a les 16:30 de la vesprada i es comptarà amb tallers, activitats i castells inflables, amb la col·laboració dels dos grups escoltes de la ciutat: l’Agrupament Escolta Jamboree i Cohinoor Agrupament Escolta.


En Castellà:

Xàtiva constituye el primer Consell Municipal de Niños y Niñas de la ciudad

El acto tuvo lugar coincidiendo con el Día Mundial de los Derechos de la Infancia que se celebra el 20 de noviembre

El Ayuntamiento de Xàtiva acogió ayer por la tarde la constitución del primer Consell Municipal de Niños y Niñas de Xàtiva, en un acto que tuvo lugar en el Salón de Plenos con la presencia de la Corporación Municipal, y que coincidió con la celebración del Día Mundial de los Derechos de la Infancia.


Los y las concejales de Xàtiva cedieron simbólicamente su asiento a los dieciséis miembros que conforman el Consell de la Infancia de Xàtiva, representado por alumnas del tercer ciclo de Primaria de los diferentes centros escolares, además de algunos de los alumnos que participaron en el «Decideix Xàtiva Infantil», formando parte del grupo motor del Consell de la Infancia, y que realizan tareas de acompañamiento del proyecto.

Durante el acto, los representantes de este Consell hicieron lectura de algunos de los Derechos de la Infancia y también se realizó un juego para saber los conocimientos de la sociedad sobre estos Derechos y los datos vinculados al bienestar, la educación, la salud y la protección de los niños.


El pasado mas de octubre se reunió el grupo de niños y niñas que durante el curso 2018-2019 se constituyó como grupo motor del Consell de la Infancia para trabajar en la confección del ente y en el acto de constitución. Fueron tres reuniones preparatorias en las que se trazaron los primeros pasos de este Consell.


El próximo mes de diciembre se realizará una reunión informativa para explicar el proyecto y el calendario de reuniones a los centros escolares y a los padres y madres, y tendrá lugar la primera sesión del Consell de Niños y Niñas en la que se acordará un Reglamento Interno para pasar al plenario la constitución de este órgano infantil. Además, se trabajará durante todo el año en este espacio participativo, que servirá para que los más pequeños hagan el análisis de la realidad infantil en Xàtiva y se puedan realizar propuestas para mejorar la situación de los más pequeños de la ciudad.

«Queremos que esta herramienta, similar a los órganos consultivos municipales, sirva para que los más pequeños entiendan que sus preocupaciones importan y nos puedan hacer llegar de una manera directa todas sus propuestas», ha explicado el alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.Fiesta de la Infancia
Las actividades alrededor del Día Mundial de la Infancia concluirán este sábado 23 de noviembre, puesto que ha prevista al Jardín de la Pau una Jornada de la Infancia en la que se contará con la actuación del grupo Ramonets, a partir de las 18:30 de la tarde. No obstante, las actividades empezarán ya a las 16:30 de la tarde y se contará con talleres, actividades y castillos hinchables, con la colaboración de los dos grupos escouts de la ciudad: el Agrupament Escolta Jamboree y Cohinoor Agrupament Escolta.

No hay comentarios

Dejar respuesta

15 + cuatro =