Xàtiva comptarà amb un estand en la 4º edició de la Fira de les Comarques

S’oferiran degustacions gratuïtes d’arròs al forn, monjàvena i l’arnadí

Xàtiva comptarà amb un estand en la 4º edició de la Fira València Turisme-La fira de les comarques, que tindrà lloc del 13 al 15 de maig a la Plaça de Bous de València i que organitza la Diputació. Aquesta fira té caràcter anual, és per a públic general i de lliure accés. La regidora de Turisme, Mariola Sanchis, considera que “el fet d’estar presents en una fira com aquesta és una gran oportunitat de promocionar la nostra oferta turística, gastronòmica i cultural. És un gran mostrador, un espai enriquidor i d’intercanvi de tradicions, un punt de trobada on es mostrarà tota la riquesa que ofereixen les nostres comarques i en definitiva una forma de fer turisme actiu”.

Amb la finalitat de promocionar la cultura pròpia dels nostres municipis s’ha preparat un programa d’activitats dirigides a tots els públics que inclou actuacions, tallers i demostracions musicals i folklòriques. El torn de Xàtiva serà el dissabte 14 de maig, a les 13 h, amb la representació teatral “Xàtiva, bressol dels Papes Borja”. Seguint amb el maig borgià que dedica l’Ajuntament a aquesta singular família -i per reivindicar l’empremta dels Borja a la nostra ciutat-, l’Ajuntament aposta per aquesta posada en escena a càrrec de La Bicicleta Teatre que tracta de difondre l’origen i la naturalesa dels papes Calixte III i Alexandre Vié.

A més, des de l’estand de Xàtiva s’oferiran degustacions gratuïtes d’arròs al forn, preparat pel restaurant El Mirador del Castell. També es podrà tastar la monjàvena i l’arnadí elaborats per El Poblet i hi haurà una xicoteta mostra de les cerveses La Socarrada, Er Borquerón i Toro. Dins de la nova activitat Gimcana Viatgera de les Comarques, Xàtiva oferirà una ruta turística-cultural per la Xàtiva monumental, a càrrec de l’empresa Eventto.

Visita guiada per al Dia dels Museus i Rutes Borgianes

El proper dimecres 18 de maig, amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus, l’Ajuntament de Xàtiva ha programat una visita guiada gratuïta als museus de la ciutat. La visita inclou l’entrada al Museu Col·legial de la Seu, al Museu de l’Almodí amb l’exposició Vil·la Cornelius i al Museu de Belles Arts de la Casa de l’Ensenyança. L’eixida de la visita serà a les 10’30h des del Centre de Recepció de Visitants, junt a la Font del Lleó.

D’altra banda, per als dies 28 i 29 de maig, dins dels actes del Maig Borgià, s’han programat dues Rutes Borgianes que oferiran als visitants un passeig pels principals referents del patrimoni cultural de la ciutat vinculats a la família xativina de major transcendència i importància històrica. L’eixida d’aquestes rutes serà a les 11h, des del mateix punt; el Centre de Recepció de Visitants.

Per participar en aquestes activitats, caldrà inscriure’s a la Tourist Info de Xàtiva, a l’Albereda de Jaume I.

No hay comentarios

Dejar respuesta

2 × uno =