Xàtiva commemora el Dia Internacional de les Biblioteques amb l’espectacle “XÀTIVA, DEL COLLAR AL MURAL”

Des de l’any 1997, cada 24 d’octubre es commemora el Dia Internacional de les Biblioteques. La proposta sorgeix en record a la destrucció de la Biblioteca de Sarajevo, bombardejada la nit del 24 al 25 d’agost de 1992 durant la guerra dels Balcans.
Auspiciada per la UNESCO, la iniciativa va nàixer per traslladar a l’opinió pública la importància de la biblioteca com a lloc de trobada dels lectors de totes les edats amb la cultura, i com un instrument de millora de la formació i la convivència humanes.

Aquest any la Biblioteca Municipal de Xàtiva s’uneix a la commemoració i oferirà el dijous, 21 d’octubre, a les 7 de la vesprada, en la sala d’adults l’espectacle “XÀTIVA, DEL COLLAR AL MURAL” que entremescla la poesia i la música. Un recital que començarà amb els poetes àrabs del Xarq Al-Andalus fins a arribar a Vicent Andrés Estelles, participaran  el rapsode  Vicent Camps  i el guitarrista Miquel Pérez Perelló.

L’espectacle serà totalment gratuït i les invitacions es podran arreplegar en la Biblioteca Municipal en l’horari habitual. L’aforament estarà limitat a huitanta persones.  

ESPECTACLE: XÀTIVA, DEL COLLAR AL MURAL

Miquel Pérez Perelló, autor i intèrpret de les músiques

Vicent Camps, rapsode

SINOPSI:

Sobre la música composta i interpretada a la guitarra per Miquel Pérez Perelló, el rapsode Vicent Camps ens recita la poesia d’alguns poetes àrabs valencians com Ibn Xujad, Ibn Lubun, Ibn Jafaja, Ibn Janic, Ibn Jubay, Ibn Al Abar, i molt especialment, alguns fragments del poemari que tracta sobre l’amor i els amants, El collar de la coloma, escrit a Xàtiva cap a l’any 1022, pel poeta Ibn Hazm, nascut a Córdova; en la segona part del programa es reciten alguns dels textos més significatius escrits per Vicent Andrés Estellés al poemari Xàtiva publicat per Amics de la Costera l’any 1980i que definitivament forma part del Mural del País Valencià; com a fil conductor entre la poesia àrab, i la poesia d’Estellés, Pérez Perelló i Camps ofereixen la música i la recitació d’alguns poemes d’Ausiàs Marc, Roís de Corella, Teodor Llorente i Marc Granell… En definitiva, un passeig musical i poètic per la nostra literatura, en les mans i la veu de dos dels artistes valencians més experimentats.

No hay comentarios

Dejar respuesta