Xàtiva commemora el Dia Internacional de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social

Amb motiu del Dia Internacional de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social, l’Ajuntament de Xàtiva s’ha sumat a l’organització de la Jornada contra la Desigualtat Obscena, promoguda per la coordinadora d’ONGs que impulsa la campanya Pobresa Zero. A les 12h d’ahir l’alcalde Roger Cerdà ha presidit la lectura d’un manifest a la porta de la Casa de la Ciutat, acompanyat pel primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente; pel regidor d’Hisenda, Ignacio Reig i per la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo.

A més, per la vesprada es va celebrar una conferència a càrrec del tècnic del Ministeri d’Hisenda Francisco Gaspar, amb el lema «Amb més justícia fiscal, menys pobresa i menys desigualtat».

La regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, afirma que «en els últims anys s’ha registrat un creixement econòmic sense precedents. Creixement que ha estat acompanyat també per un increment sense límits del consum. Això, que ha pretès vendre’s com una mostra de progrés, ha suposat un empitjorament de la qualitat de vida i una greu reculada en matèria de drets humans».

Per a Angulo, prova d’això és la desigualtat, tant entre països com a l’estructura social de cada estat. Les 8 persones més riques del món posseeixen la mateixa riquesa que la meitat més pobra de la humanitat. Mentre, la FAO acaba d’anunciar que la fam al món creix per primera vegada en 14 anys i afecta a 815 milions de persones.

 

No hay comentarios

Dejar respuesta

4 + 17 =