Xàtiva celebrarà el Dia Internacional dels Arxius amb una gimcana arxivística dirigida a les famílies

L’activitat tindrà lloc este dissabte des de les 10:30 hores, amb un recorregut per la ciutat, i les places són limitades

Xàtiva,3de junyde 2024.- Este dissabte 8 de juny Xàtiva acollirà una activitat impulsada per l’arxiu municipal per commemorar el dia internacional dels arxius, que se celebra cada 9 de juny degut a que en 1948 la Unesco va promoure este dia la creació Consell Internacional d’Arxius.

La proposta per a este any és realitzar una gimcana arxivística mitjançant la qual les persones participants podran descobrir diferents indrets i alguns secrets que amaga la ciutat de Xàtiva amb la intenció de valorar el patrimoni documental. El punt d’inici serà l’Oficina de Turisme, en l’Albereda Jaume I on les persones participants obtindran la primera pista que els ajudarà a realitzar una passejada per la ciutat, trobant altres pistes que els conduiran al punt final. Serà una passejada pel centre històric de la ciutat i tindrà una duració aproximada d’una hora i mitja. A més, totes les persones participants rebran un obsequi amb motiu de la seua participació.

L’activitat és gratuïta i l’horari de realització serà entre les 11 i les 12:30 h. A més, serà necessària inscripció prèvia a través de la pàgina www.xativaturismo.com. Les inscripcions podran realitzar-se a partir de hui dimarts 4 de juny, a les 12 hores, i les places són limitades.

«Estos actes pretenen donar a conèixer la necessitat de protegir els arxius i facilitar l’accés a ells, així com els beneficis de comptar amb una gestió documental eficaç per a establir un bon govern, transparent i àgil. En definitiva, donar visibilitat a la importància que tenen els arxius en la nostra societat», ha manifestat el regidor de Cultura Alfred Boluda.

L’arxiu municipal de Xàtiva és actualment un dels arxius locals millor proveïts documentalment de tota la Comunitat Valenciana, amb uns fons que van des del segle XIV, fins a l’actualitat. Més de 6.000 caixes de documents, junt amb altres tants llibres, conformen la totalitat dels fons municipals, als quals cal afegir una important quantitat de fons incorporats procedents de diferents donacions, i una extensa biblioteca auxiliar centrada en temes especialitzats en la història local i en l’arxivística. Tal quantitat d’informació requerix un tractament especialitzat per a la seua custòdia, conservació, classificació i difusió.

No hay comentarios

Dejar respuesta