El lema d’aquest any és «Museus per l’educació i la investigació»

Xàtiva,14de maigde 2024.- Xàtiva celebrarà aquest setmana el Dia Internacional dels Museus amb una sèrie d’activitats destinades al públic en general però també a l’àmbit educatiu.

El lema triat per a aquest any és «Museus per l’educació i la investigació», subratllant el paper fonamental de les institucions culturals a l’hora de proporcionar una experiència educativa holística. A més a més, es treballaran els objectius sostenibles d’educació de qualitat (per garantir una educació de qualitat, inclusiva i equitativa promovent oportunitats d’aprenentatge permanent) i l’objectiu d’Indústria, Innovació i Infraestructura (per construir infraestructures resilients, promovent la industrialització inclusiva i fomentant la innovació).

Des de hui, i fins el proper 23 de maig, s’han organitzat visites comentades al Museu de Belles Arts (Casa de l’Ensenyança) destinades al primer i segon cicle de Primària i amb una durada de 30-45 minuts aproximadament. És necessari concertar cita prèvia telefonant al propi Museu (96 228 24 55). La intenció és que els més menuts puguen conèixer el museu de la ciutat i els diferents espais i obres de valor que alberga.

Per al dissabte 18 de maig de matí està prevista una visita comentada al convent de Sant Onofre de Xàtiva per a tot els públics. Hi haurà dos torns (a les 11 i a les 12 hores), i un aforament de 15 persones per cada grup. Per a reservar plaça cal telefonar al Museu: 96 228 24 55.

Per últim, el diumenge 19 de maig a les 12:30 hores tindrà lloc al pati del museu de l’Almodí un concert de guitarra valenciana a càrrec de Jonathan Ross Parkin. L’entrada és gratuïta fins completar aforament.

El Dia Internacional dels Museus se celebra des de 1977 i té l’objectiu de conscienciar sobre el fet que els museus són un important mitjà per a l’intercanvi cultural i l’enriquiment de les cultures. Organitzat cada 18 de maig, al voltant d’aquesta jornada es plantegen esdeveniments i activitats des de diferents museus arreu del món. El passat any 2023 es van sumar un total de 37.000 museus de 158 països i territoris.

No hay comentarios

Dejar respuesta