Xàtiva celebra hui el Dia de la Salut Mental

Se celebra hui a Xàtiva el Dia de la Salut Mental. Per aquest motiu a les 19h, en la Casa de la Cultura de Xàtiva, es podrà veure un audiovisual-curtmetratge titulat “Una història normal”.

La celebració del Dia Mundial de la Salut Mental el 10 d’octubre és una iniciativa de la Federació Mundial de la Salut Mental (WFMH, en les seues sigles en anglès) que se celebra en més de 100 països.

Cada any aquesta organització proposa un aspecte de la salut mental, sota la forma de lema, al costat d’uns continguts sobre aquest tema.

A Espanya, suposa una de les principals cites en les quals tot l’àmbit de la salut mental, i especialment el conjunt del moviment associatiu SALUT MENTAL ESPANYA, mostra a la societat la labor que realitzen, visibiliza la situació de les persones amb problemes de salut mental i les seues famílies i es reivindiquen públicament els drets d’aquest col·lectiu.

La pràctica totalitat de les entitats de la Confederació organitzen algun tipus d’activitat en aqueixes dates. Jornades, trobades institucionals, actes reivindicatius, taules informatives, campanyes de sensibilització, etc.


En Castellá:

Se celebra hoy en Xàtiva el Día de la Salud Mental. Por este motivo a las 19h, en la Casa de la Cultura de Xàtiva, se podrá ver un audiovisual-cortometraje titulado “Una historia normal”. La celebración del Día Mundial de la Salud Mental el 10 de octubre es una iniciativa de la Federación Mundial de la Salud Mental (WFMH, en sus siglas en inglés) que se celebra en más de 100 países.

Cada año esta organización propone un aspecto de la salud mental, bajo la forma de lema, junto a unos contenidos sobre este tema.

En España, supone una de las principales citas en las que todo el ámbito de la salud mental, y en especial el conjunto del movimiento asociativo SALUD MENTAL ESPAÑA, muestra a la sociedad la labor que realizan, visibiliza la situación de las personas con problemas de salud mental y sus familias y se reivindican públicamente los derechos de este colectivo.

La práctica totalidad de las entidades de la Confederación organizan algún tipo de actividad en esas fechas. Jornadas, encuentros institucionales, actos reivindicativos, mesas informativas, campañas de sensibilización, etc.

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 × 5 =