Xàtiva celebra aquest diumenge el Dia Mundial de la Bicicleta amb activitats familiars a l’Albereda

  • Hi haurà una bicicletada familiar, una «bicigimcana», actuacions musicals i estands de comerços locals relacionats amb el ciclisme
  • Encara que el dia oficial és el dilluns, s’avança al diumenge per a fer partícip a tota la ciutadania

Xàtiva,29de maigde 2024.- Xàtiva celebra aquest diumenge, dia 2 de juny, el Dia Mundial de la Bicicleta amb una jornada carregada d’activitats per a tota la família a l’Albereda Jaume I, enfront del parc de la Glorieta. Encara que el dia oficial és el dilluns, s’avança al diumenge per fer partícip a tota la ciutadania.

La cita iniciarà a les 11.00 h amb una bicicletada familiar que recorrerà els carrers de la ciutat i que serà oberta a tots els veïns i veïnes de qualsevol edat que vulguen participar. A les 12.30 h tindrà lloc l’actuació musical del grup BlackOut i es disposarà una barra per degustar la cervesa La Socarrada.

A més, al llarg del matí hi haurà disponible a l’Albereda una «bicigimcana», un circuit per a posar a prova les habilitats de control de la bicicleta de tota aquella persona interessada. I també hi haurà dos estands, de l’empresa Decathlon i de Bicicletes Sanchis amb mostres de productes relacionats amb el món del ciclisme.

El Dia Mundial de la Bicicleta és un dia assenyalat per l’Assemblea General de les Nacions Unides amb l’objectiu de promoure l’ús d’aquest mitjà de transport i cridar l’atenció sobre els drets dels ciclistes enfront de l’ús habitual del cotxe, especialment en ciutats amb una càrrega automobilística elevada. La bicicleta és un mitjà de locomoció alternatiu, econòmic i ecològic, és beneficiós per a la salut física i mental i respectuós amb el medi ambient.

«Aquesta jornada pretén conscienciar a tota la ciutadania dels beneficis de la bicicleta per millorar la salut i la mobilitat sostenible de la ciutat» ha explicat Susana Gomar, regidora de Mobilitat. I ha afegit: «Convidem a totes les persones que vulguen gaudir d’activitats familiars al voltant de la bicicleta que vinguen el pròxim diumenge al matí a l’Albereda».

No hay comentarios

Dejar respuesta