Xàtiva celebra aquest cap de setmana el Dia Internacional de la Dansa

Ho fa amb una completa programació, amb el títol “Xàtiva balla”, amb actes i activitats en diferents escenaris i per a totes les edats.En la programació participen huit col·lectius de la ciutat. La regidora d’Arts Escèniques, Reme Sinisterra, convida a la població a participar, especialment, en els actes de carrer. «Xàtiva balla 2022» es desenvoluparà en espais municipals com ara el Gran Teatre i també ocuparà els carrers de la ciutat.

Huy 29 d’abril es celebra l’acte d’inauguració a partir de les 18 hores amb música en directe i la col·laboració de Jonatan Cantos i Irene Hermoso de Mendoza. Posteriorment es realitzarà una cercavila amb circ a càrrec de la companyia La Troupe Malabó. A les 20:30 hores, hi ha programat al Gran Teatre un espectacle de dansa interdisciplinar anomenat «DID 2022», destinat a tota la família i produït per l’Institut de Dansa Educocreativa i Social. Per a aquest espectacle es podran comprar les entrades a Instanticket i a les taquilles del Gran Teatre els dimarts, dijous i divendres de 12 a 14 hores.

L’activitat continuarà el dissabte 30 d’abril, dia en que s’han programat fins a huit cites. Pel matí hi haurà una masterclass de Zumba al Jardí de la Pau (11h), i posteriorment altra sobre Danses per als més menuts (12h) i sobre ball fandango destinat als adults (13h). De vesprada tindrà lloc una activitat de Biodansa en la Natura a la falda del Castell (espai de la Nevera), a càrrec de Ferran Balaguer (17h), mentre que a les 19 hores al Jardí de la Pau hi haurà una exhibició de dansa, circ i fantasia i a les 20 hores a l’Albereda Jaume I una exhibició de danses ètniques. Aquest dia també hi haurà a l’Albereda Jaume I un espectacle de dansa a càrrec de la companyia basca Ertza, que actuarà a les 12:30 i a les 18 hores.

Menció a banda mereix també l’espectacle organitzat per al dissabte 30 d’abril al Gran Teatre de Xàtiva a partir de les 20:30 hores, on el hip-hop, la dansa i la cultura urbana seran protagonistes mitjançant l’espectacle «Around the world», de la companyia internacional Brodas Bros. Les entrades per a aquest espectacle es podran adquirir a Instanticket i a les taquilles del Gran Teatre (dimarts, dijous i divendres de 12 a 14h i el dia de la funció).

Per al diumenge 1 de maig hi haurà altres cinc cites vinculades a les arts escèniques. La companyia basca Ertza tornarà a oferir un espectacle, en aquest cas anomenat «Otempodiz», amb passes a les 11 i a les 13 hores, mentre que a les 12h es realitzarà un itinerari de Folklore al carrer amb inici a la porta de l’Ajuntament i arribada a la Finca del Sol passant per Porta de Sant Francesc, Mercat, Quatre Cantons, Trobat, Plaça la Bassa, carrer Sant Francesc i de nou Albereda Jaume I. Ja de vesprada es realitzarà una exhibició de ball a l’Albereda Jaume I (17h) i una dansà al carrer a la Plaça de la Seu (19h). Les activitats finalitzaran els dies 4 i 5 de maig de 18 a 20:30 hores al Gran Teatre de Xàtiva amb exhibicions de Acrogimnàstica a càrrec dels Instituts Josep de Ribera i Lluís Simarro.

«Hem tractat d’aglutinar en aquest projecte a totes les associacions, acadèmies i entitats locals, combinant-les amb la signatura de produccions nacionals i internacionals» ha indicat la regidora d’Arts Escèniques Reme Sinisterra, qui ha afirmat que «és una programació molt intensiva i espere que la gent de Xàtiva i de la comarca gaudisca i puga veure aquest format de dansa que es desenvoluparà tant en espais tancats com en espais oberts».

A nivell local, durant aquests dies col·laboraran entitats i associacions com ara Avanza Fitness, grup de dansa Socarrel, Associació de Biodansa de la Comunitat Valenciana, acadèmia Fantasy, grup de danses Orientals Arash, Escola de Danses de Xàtiva, Acrodance Xàtiva i Rytmus.

No hay comentarios

Dejar respuesta

diez − 6 =