Xàtiva cedeix la Torrassa de la Muralla de Llevant per convertir-la en un observatori d’aus

En la jornada d’ahir es va signar un conveni entre l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Medi Ambient, i les associacions «Bosc Primigeni Xàtiva» i «Societat Valenciana d’Ornitologia SVO-La Costera» que cedeix l’ús de la torrassa de la muralla de Llevant del Castell de Xàtiva per destinar-la a observatori municipal d’aus i naturalesa local.

Les dues associacions s’ocuparan de la conservació, el manteniment i la neteja de l’immoble durant els quatre anys que, en principi, durarà el conveni de cessió.
Les dues primeres plantes estaran destinades a albergar una exposició d’aus locals que s’obrirà al públic el primer i el tercer dissabte de cada mes de 10 a 14 hores; mentre que la tercera planta està destinada a l’ús propi de les associacions.

Amb aquesta mesura, el consistori pretén donar resposta a les diverses peticions rebudes a la Regidoria per part de les associacions veïnals interessades en aquest immoble.

A més d’atorgar-li un bon ús, el conveni de cessió ajudarà a preservar el valuós patrimoni de la ciutat, i a facilitar i fer més visible la tasca de les associacions naturalistes de Xàtiva que treballen per posar en valor el nostre entorn natural.

No hay comentarios

Dejar respuesta

7 + quince =