Xàtiva assisteix a la III Trobada d’Ajuntaments de la Xarxa de Memòria i contra el feixisme, Mai Més

Els ajuntaments de la Xarxa Mai Més treballen en comú per la prevenció del feixisme

El passat dia 3 de novembre, els tècnics municipals Josep Gimeno, tècnic de Memòria, i Sergio Rubio, arxiver municipal, es desplaçaren a Torredembarra per participar, en la III trobada de ciutats contra el feixisme que impulsa l’Amical Mauthausen, a través de la xarxa Mai Més, a la qual pertany Xàtiva. Una xarxa que té com a objectiu treballar per la memòria i dotar d’eines als ajuntaments per a prevenir el feixisme i defensar els drets humans. En la trobada participaren al voltant de 30 ajuntaments.

trobada-diaridigital.esEls debats es van centrar en l’organització municipal per a fer front al desenvolupament de les polítiques públiques de memòria (organització política, suports tècnics, pressupost, programes, etc.); en la creació d’espais de memòria a les ciutats (monuments, plaques, nomenclàtor de carrers, etc.); en la definició, ordenació i difusió dels recursos didàctics i el suport municipal als centres de secundària per poder arribar als joves. També es va plantejar la necessitat de la coordinació del treball intermunicipal.

A banda dels debats, Jordi Guixé, director de l’Observatori Europeu de la Memòria, va fer una ponència sobre “La memòria històrica i el seu encaix en el present. Una mirada a les experiències europees”. A més, els tècnics municipals de l’Ajuntament de Xàtiva, juntament amb altres de Tarragona, Manresa i Pego, explicaren les polítiques en matèria de memòria que s’han dut a terme en la ciutat.

No hay comentarios

Dejar respuesta

diecinueve + dieciocho =