Xàtiva aprova el Pla Director d’Inversions i el Pla Millenial per a la millora de l’ocupació jove

També es van aprovar per unanimitat altres punts com ara el concurs per al projecte del CRAC, la suspensió de la taxa 2021 d’ocupació de terrasses o la moció del 8M

El plenari municipal de Xàtiva ha aprovat per unanimitat dos punts importants per a la ciutat com són el concurs de projectes d’arquitectura per al disseny del Centre Raimon d’Activitats Culturals i el ”Pla Millenial” 2021-2025 per a la millora de l’ocupació Jove, mentre que d’altra banda també s’ha aprovat el Pla Director d’Inversions 2021-2023 amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Xàtiva Unida i Ciutadans, i l’abstenció del Partit Popular.

Pel que fa al Pla Millenial, que es presentarà públicament aquesta setmana, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà va manifestar que “aquest Pla d’Acció era més necessari que mai i suposa un repte de gestió, ja que hem de buscar col·laboració amb altres entitats. Hem de treballar tots per a que aquesta generació que ja és una realitat tinga almenys les mateixes possibilitats que vam tenir o tenim nosaltres”.

Per la seua part, la regidora d’Educació Lena Baraza va expressar que “treballar per la teua ciutat et dona moments molt gratificants, però altres molt especials com el de hui en el que els fruits de la feina feta tenen sentit. Els governs d’ara som sensibles a les necessitats, estem al costat de la gent i volem donar una resposta justa per als nostres joves”.

El regidor de Xàtiva Unida Héctor Cuenca va agrair a Baraza la seua disposició a dialogar pel que fa a aquest Pla i va declarar que “posem la nostra confiança en aquest Pla i en Lena, tot i que els joves que no tenen talent algun també necessiten treballar, pel que no ens podem centrar únicament en els que tenen èxit en el seu àmbit”. La regidora del Partit Popular Pilar García va donar “l’enhorabona a la regidora i el departament perquè això és el que s’espera d’un govern de la ciutat” i va indicar que “volem seguir de prop aquest pla i participar d’ell”. Per últim, la regidora de Ciutadans Maria Beltrán va declarar que “és molt important la finalitat d’aquest Pla. Que els joves amb talent es queden a la nostra ciutat i augmente la formació i l’educació. Els joves són el futur de la nostra ciutat”.

D’altra banda, també es va aprovar altre Pla important per a Xàtiva com és el Pla Director d’Inversions 2021-2023, que també es donarà a conèixer en profunditat al llarg d’aquesta setmana.

El portaveu socialista Ignacio Reig va explicar que “aquesta és una oportunitat per bolcar-nos en la construcció d’infraestructures necessàries i públiques per a la ciutat. La gestió municipal anual tendeix a allargar projectes que necessiten una continuïtat durant diversos exercicis i aquest pla ens permet crear un full de ruta per a les principals inversions”.

El portaveu de Xàtiva Unida Miquel Lorente va expressar per la seua part que “aquesta és una ferramenta útil com es va demostrar en l’anterior legislatura, però aquesta vegada no s’ha produït un consens. Aquest ajuntament necessita superar la paràlisi des de fa dos anys i votem a favor per facilitar el tema administratiu, esperant que el govern se sume a aquesta manera de planificar el treball conjuntament”. La portaveu del PP Maria José Pla va justificar l’abstenció exposant que “l’horitzó és extensiu més enllà d’aquest mandat, i encara que diuen que amb aquesta planificació es redueix la possibilitat de fracassar, és sinònim de lluïment polític”. Ciutadans, per la seua part, va assegurar que “aquestes són unes inversions per integrar-les en la nostra ciutat i els beneficiaris de les quals són els nostres ciutadans en tots els àmbits”.

A més a més, també es va donar compte del compliment de l’exercici 2020 pel que fa al Pla d’Ajust 2012-2022, sobre l’informe de compliment de les mesures de lluita contra la morositat i sobre el decret d’aprovació de la liquidació del pressupost 2020.

Altres punts que van ser aprovats per unanimitat van ser la substitució d’alguns membres del Consell de les Dones i del Consell escolar, la suspensió anual de les tarifes 2021 sobre l’Ocupació de la Via Pública de taules i cadires (que ja es va anunciar fa algunes setmanes) i la moció amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Respecte a aquesta moció del 8M, aprovada per tots els partits polítics, l’alcalde Roger Cerdà va voler destacar que “en una lluita tan important per a la societat com és la lluita per la igualtat, l’Ajuntament de Xàtiva es posa d’acord. No hauria de ser notícia, però malauradament estem veient dia rere dia l’ascens de determinats partits polítics que impedeixen els acords d’aquests tipus. Espere i desitge que el plenari de l’Ajuntament en un futur puga mantenir la mateixa unitat en aquest sentit. Anem a seguir lluitant per a seguir defensant la igualtat, la llibertat i la lluita contra la violència de gènere”.

Mocions

Al plenari municipal també es va incloure el tractament de diferents mocions presentades pels grups municipals.

D’una banda es va aprovar una moció conjunta presentada per PSPV-PSOE, Ciutadans i el Partit Popular per a la condemna de tot tipus de manifestació que incite a l’odi o a la violència i el recolzament a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat com a garants de la seguretat i ordre públics, amb els vots a favor de tots tres partits i el vot contrari de Xàtiva Unida. I d’altra banda es van aprovar per unanimitat una moció conjunta de tots els grups polítics municipals en defensa de l’hostaleria, i una sol·licitud de modificació d’una errada material en les bases d’execució del pressupost 2021.

No hay comentarios

Dejar respuesta