Xàtiva aprova ajudes urgents de 20.000 euros per als negocis vinculats al sector faller

Artistes fallers, indumentaristes i pirotècnics podran acollir-se a aquestes subvencions per pal·liar els efectes de la Covid-19

La regidora de Falles Maria Beltrán ha comparegut aquest matí en roda de premsa per tal d’anunciar la convocatòria d’ajudes urgents per al sector de les falles, aprovades aquest dilluns en Junta de Govern i emmarcades en el Programa «Reactivem Xàtiva», les quals suposaran una inversió de 20.000 euros.

Les ajudes van destinades específicament als negocis que tenen a les falles com a motor econòmic principal, com són els artistes fallers, els indumentaristes i els pirotècnics de la ciutat, per tal de contribuir al manteniment de la seua activitat i ocupació, tractant d’esmorteir la reducció d’ingressos i facilitar-los el compliment de les seues obligacions empresarials.

«Davant l’expectativa que tenim de que a març d’aquest 2021 tampoc es van a poder celebrar les falles, el teixit econòmic que envolta la festa ha sigut i continua sent un dels més afectats per la pandèmia. Per això convoquem aquestes ajudes dins del programa Reactivem Xàtiva», ha indicat la regidora de Falles Maria Beltrán, qui ha assegurat que «aquesta era una ajuda important per al sector, i esperem que supose una injecció positiva tot i que sabem que no és la solució al problema. Esperem que les falles de 2021 es puguen celebrar al segon semestre de l’any i que aquests oficis puguen reactivar-se de la millor manera possible».

Entre els requisits a complir per part dels comerços i professionals es troben estar donat d’alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms o Mutualitat Corresponent o en el règim general de la Seguretat Social i Hisenda amb una activitat que tinga com a negoci principal la festa de les falles, acreditar pèrdues o una baixada de facturació respecte a l’exercici 2019, que l’activitat s’haja iniciat amb anterioritat al 14 de març de 2020, que el domicili fiscal i l’establiment comercial es troben a Xàtiva i que es trobe al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries.

Les ajudes es concediran de manera directa amb un import màxim de 2.000 euros per a cada sol·licitant sempre i quan els documents justificatius presentats i la declaració de pèrdues justificades siga igual o superior a aquesta quantitat, podent ser beneficiàries les persones físiques o jurídiques legalment constituïdes que es dediquen a prestar de forma professional i habitual serveis que estiguen directament relacionats amb la festa de les falles (artistes fallers, pirotècnics i indumentaristes).

Les sol·licituds es presentaran a través de la seu electrònica de l’Ajuntament, i el termini s’iniciarà al dia següent de la publicació de l’anunci al Butlletí Oficial de la Província (BOP), sent la seua durada de 20 dies hàbils. Aquestes ajudes són compatibles amb altres ajudes que puguen arribar per al sector tant per part de la Generalitat Valenciana com de la Diputació de València o el propi Ajuntament de Xàtiva.

A la pàgina web municipal hi ha la web del Reactivem Xàtiva es poden consultar les bases amb la documentació a presentar tant per a persones físiques com per a persones jurídiques.

Falles 2021

Maria Beltrán també ha informat de que s’està treballant en ajudes per a les comissions falleres de la ciutat, després de la reunió realitzada amb la Junta Local Fallera i les comissions falleres de la ciutat.

Respecte a la data de celebració de les falles, Beltrán ha incidit en que «és prompte, ja que ens trobem en el moment més crític de la pandèmia a la Comunitat. Anem a esperar a veure com avance la situació i a que la Conselleria ens done llum verda per a trobar la millor data possible, conjuntament amb les falles de Xàtiva».

No hay comentarios

Dejar respuesta

13 + trece =