El pleno municipal aprobó este sábado la modificación de las ordenanzas fiscales para el 2020 con el voto favorable del PSPV-PSOE, los votos en contra del Partido Popular y Xàtiva Unida, y la abstención del grupo Ciudadanos.
“No es una circunstancia agradable llevar a pleno un incremento de los impuestos, pero esto no es más que la demostración de que este es un gobierno en el que el rigor económico ha sido una de las guías de la anterior legislatura, y que ahora nos recomienda actualizar un tema como el de la contribución urbana, que hay que recordar que en la anterior legislatura se redujo un 15%”, ha manifestado el alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, quien también se ha referido a las críticas de la oposición, que han tildado de “irresponsable” esta subida, asegurando que “irresponsable es un gobierno que deja una ciudad con 25 millones de deuda, o que no paga las facturas, o que deja una herencia en sentencias judiciales de cerca de 5 millones de euros”, en referencia al anterior gobierno del Partido Popular.
Cerdà se ha reafirmado en la necesidad de actualizar los precios del IBI, que pasará del 0,57% al 0,59%, y ha explicado que “este coeficiente está muy por bajo del que tienen algunos municipios similares a Xàtiva como Ontinyent (0,9%), Alzira (0,68%), Gandia (0,99%) o Alcoi (1,1%)”, al tiempo que ha incidido en que el incremento, que supondrá una media de 12 a 15 euros, “es una media que entra dentro de las circunstancias razonables que se pueden aportar en este momento para continuar asegurando los servicios públicos”.
El portavoz del PSPV-PSOE, Ignacio Reig, ha lamentado “las pocas propuestas políticas que ha habido a la hora de confeccionar estas ordenanzas” y ha explicado que “esta legislatura tiene que continuar en la misma línea de control de gasto y reducción de deuda”. Reig también ha destacado que a la hora de la elaboración del presupuesto para 2020 “se necesita garantizar los recursos económicos necesarios para afrontar todos los gastos, puesto que queremos liquidar en este próximo año los intereses de la sentencia de la Ciudad del Deporte, con un gasto todavía para determinar entre 400.000 y 700.000 euros, además de asumir los pagos correspondientes de los préstamos, pagar el cuadro de amortización previsto y lograr los retos de la próxima legislatura como el Programa Edificante o las inversiones en obras y en capital humano”.
El portavoz de Xàtiva Unida, Miquel Lorente, ha propuesto durante su intervención algunas modificaciones a las ordenanzas, y ha declarado que “estas iniciativas unilaterales del gobierno obligan a no votar favorablemente a las ordenanzas fiscales para el 2020”. La portavoz del Partido Popular, Maria José Pla, ha criticado por su parte la continua aparición en prensa sobre la sentencia de los sobrecostes la Ciudad del Deporte, argumentando que “parece que hayan muchas más sentencias de las que existen, que intentan justificar así la subida de los impuestos para la ciudadanía”, y ha acusado en el gobierno de “querer recaudar más para que crezca el personal de confianza”. Por último, el portavoz de Ciudadanos, Juan Giner, ha manifestado que ve esta subida “como una forma de recaudar para atender la mayor necesidad de gasto” y que “hay que tener en cuenta que mucha gente continúa en una situación delicada, y que según auguran, nos acercamos hacia otra recesión económica”.
Reajustadas las anualidades para el Pla de la Mesquita
Por otro lado, el pleno también ha aprobado el reajuste de las anualidades para la construcción del colegio Pla de la Mezquita, dentro del Plan Edificante de la Generalitat Valenciana, con los votos en contra del Partido Popular.
El portavoz del PSPV-PSOE, Ignacio Reig, ha asegurado en su intervención que los 1,6 millones que había consignados para el presente año “son imposibles de asumir”, y ha añadido que “la licitación de las obras ya están en marcha y esperamos iniciarlas en 2021, para después continuar con el resto de obras del Plan Edificante”.
Xàtiva Unida también ha dado su voto favorable porque “es prioritario dar continuidad al expediente” pero han defendido que ”las anualidades alteran la hoja de ruta porque se adaptan al ritmo marcado por el equipo de gobierno”. También ha dado su voto a favor el grupo Ciudadanos, que en su turno de palabra ha destacado que esperan “que no sirva como acto electoral para las próximas elecciones”.
Por último, el Partido Popular ha votado en contra, manifestando que este reajuste “engaña a la ciudadanía y manipula la información”. El grupo se ha mostrado contrario al punto del día pero “con voluntad de que se construya el centro”.
En Valenciá:
El plenari aprova les ordenances fiscals per al 2020
També s’ha donat llum verda al reajustament de les anualitats per al Pla de la Mesquita
El plenari municipal va aprovar aquest dissabte la modificació de les ordenances fiscals per al 2020 amb el vot favorable del PSPV-PSOE, els vots en contra del Partit Popular i Xàtiva Unida, i l’abstenció del grup Ciutadans.
“No és una circumstància agradable portar a plenari un increment dels impostos, però açò no és més que la demostració de que este és un govern en el que el rigor econòmic ha estat una de les guies de l’anterior legislatura, i que ara ens recomana actualitzar un tema com el de la contribució urbana, que cal recordar que en l’anterior legislatura es va reduir un 15%”, ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui també s’ha referit a les crítiques de l’oposició, que han tatxat de “irresponsable” aquesta pujada, assegurant que “irresponsable és un govern que deixa a una ciutat amb 25 milions de deute, o que no paga les factures, o que deixa una herència en sentències judicials de vora 5 milions d’euros”, en referència a l’anterior govern del Partit Popular.
Cerdà s’ha reafirmat en la necessitat d’actualitzar els preus de l’IBI, que passarà del 0,57% al 0,59%, i ha explicat que “aquest coeficient està molt per baix del que tenen alguns municipis semblants a Xàtiva com Ontinyent (0,9%), Alzira (0,68%), Gandia (0,99%) o Alcoi (1,1%)”, al temps que ha incidit en que l’increment, que suposarà una mitjana de 12 a 15 euros, “és una mitjana que entra dins de les circumstàncies raonables que es poden aportar en aquest moment per a continuar assegurant els serveis públics”.
El portaveu del PSPV-PSOE, Ignacio Reig, ha lamentat “les poques propostes polítiques que hi ha hagut a l’hora de confeccionar aquestes ordenances” i ha explicat que “aquesta legislatura ha de continuar en la mateixa línia de control de despesa i reducció de deute”. Reig també ha destacat que a l’hora de l’elaboració del pressupost per a 2020 “es necessita garantir els recursos econòmics necessaris per afrontar totes les despeses, ja que volem liquidar en este proper any els interessos de la sentència de la Ciutat de l’Esport, amb una despesa encara per determinar entre 400.000 i 700.000 euros, a més d’assumir els pagaments corresponents dels préstecs, pagar el quadre d’amortització previst i assolir els reptes de la propera legislatura com el Programa Edificant o les inversions en obres i en capital humà”.
El portaveu de Xàtiva Unida, Miquel Lorente, ha proposat durant la seua intervenció algunes modificacions a les ordenances, i ha declarat que “aquestes iniciatives unilaterals del govern obliguen a no votar favorablement a les ordenances fiscals per al 2020”. La portaveu del Partit Popular, Maria José Pla, ha criticat per la seua part la continua aparició en premsa sobre la sentència dels sobrecostos la Ciutat de l’Esport, argumentant que “sembla que hi hagen moltes més sentències de les que existeixen, que intenten justificar així la pujada dels impostos per a la ciutadania”, i ha acusat al govern de “voler recaptar més per a que cresca el personal de confiança”. Per últim, el portaveu de Ciutadans, Juan Giner, ha manifestat que veu aquesta pujada “com una forma de recaptar per a atendre la major necessitat de despesa” i que “hi ha que tindre en compte que molta gent continua en una situació delicada, i que segons auguren, ens acostem cap a una altra recessió econòmica”.
Reajustades les anualitats per al Pla de la Mesquita
D’altra banda, el plenari també ha aprovat el reajustament de les anualitats per a la construcció del col·legi Pla de la Mesquita, dintre del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana, amb els vots en contra del Partit Popular.
El portaveu del PSPV-PSOE, Ignacio Reig, ha assegurat en la seua intervenció que els 1,6 milions que hi havia consignats per al present any “són impossibles d’assumir”, i ha afegit que “la licitació de les obres ja estan en marxa i esperem iniciar-les en 2021, per a després continuar amb la resta d’obres del Pla Edificant”.
Xàtiva Unida també ha donat el seu vot favorable perquè “és prioritari donar continuïtat a l’expedient” però han defès que ”les anualitats alteren la fulla de ruta perquè s’adapten al ritme marcat per l’equip de govern”. També ha donat el seu vot a favor el grup Ciutadans, que en el seu torn de paraula ha destacat que esperen “que no servisca com a acte electoral per a les properes eleccions”.
Per últim, el Partit Popular ha votat en contra, manifestant que aquest reajustament “enganya a la ciutadania i manipula la informació”. El grup s’ha mostrat contrari al punt del dia però “amb voluntat de que es construisca el centre”.