Xàtiva aposta pel turisme a la tardor amb la programació de visites guiades i rutes gratuïtes

Les activitats s’estendran fins al mes de desembre i tots els dissabtes i diumenges hi haurà visites guiades a l’exposició d’Andreu Alfaro

Aquest dijous s’ha presentat en roda de premsa la campanya «Xàtiva, una ciutat per descobrir», amb la qual s’han programat activitats per part de la regidoria de Turisme de cara als mesos de tardor.

«Aquest és un projecte cultural i turístic que pretén promocionar i dinamitzar el turisme amb una agenda d’activitats gratuïtes que es podran gaudir tots els caps de setmana, des d’aquest mes de setembre fins al mes de desembre», ha explicat la regidora de Turisme Raquel Caballero, qui ha incidit en que aquestes activitats segueixen les línies mestres de la campanya d’estiu en la que es va apostar per atraure el turisme nacional i de proximitat.

El principal reclam turístic al llarg d’aquest mesos serà l’exposició d’Andreu Alfaro, la qual s’inaugura demà, i que oferirà visites guiades tots els dissabtes i diumenges fins al mes de desembre. L’exposició, que estava prevista per al passat mes d’abril però es va haver d’ajornar fins al mes de setembre, està situada en els principals espais turístics de Xàtiva.
A més a més, també s’han organitzat altres rutes per diferents enclavaments del municipi.

En setembre tindrà lloc una ruta Estellés i una ruta nocturna d’aventura i llegendes a la Costa del Castell (ambdues el dissabte 26), a més d’una jornada de portes obertes al Castell i els museus municipals el dia 27, coincidint amb el Dia Mundial del Turisme. Per a octubre es programarà una experiència de ioga-mindfulness (dies 3 i 4), una ruta pels Banys Àrabs i el Nimfeu Romà (17 i 18), junt a una ruta nocturna al castell per al dia 31. A més a més, els dies 9, 10, 11 i 12 es realitzaran visites teatralitzades al castell amb motiu del pont d’octubre, per a la qual caldrà comprar l’entrada al castell amb visita guiada gratuïta.

A més a més, els dies 31 d’octubre i 1 de novembre es realitzarà una ruta Borja, i les visites conclouran en desembre amb la ruta i visita a l’exposició «rius en l’aire» (dies 5 i 7) i la ruta de les mil fonts (dies 6 i 8).

Les activitat són totes a l’aire lliure, amb grups reduïts, i seguint totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries. A més a més, a cadascun dels assistents se’ls obsequiarà amb una mascareta de Xàtiva homologada i reutilitzable. Les entrades per a assistir a aquestes visites -que cal recordar que són gratuïtes-, es podran adquirir a partir de demà a la web de Xàtiva Turisme (www.xativaturismo.com).

Aquestes activitats poden veure’s ampliades en la programació de la propera primavera, en la que s’inclourien rutes de Xàtiva que no s’han programat per a aquesta tardor. «Al remat, la finalitat és captar els màxims visitants possibles per a que puguen descobrir la ciutat, fent créixer el teixit econòmic de la ciutat i afavorint el sector comercial i de l’hostaleria», ha assegurat Caballero.


En Castellà:

Xàtiva apuesta por el turismo en otoño con la programación de visitas guiadas y rutas gratuitas en diferentes espacios de la ciudad

Las actividades se extenderán hasta el mes de diciembre y todos los sábados y domingos habrá visitas guiadas a la exposición de Andreu Alfaro

Este jueves se ha presentado en rueda de prensa la campaña «Xàtiva, una ciudad por descubrir», con la cual se han programado actividades por parte de la concejalía de Turismo de cara a los meses de otoño.

«Este es un proyecto cultural y turístico que pretende promocionar y dinamizar el turismo con una agenda de actividades gratuitas que se podrán disfrutar todos los fines de semana, desde este mes de septiembre hasta el mes de diciembre», ha explicado la regidora de Turismo Raquel Caballero, quien ha incidido en que estas actividades siguen las líneas maestras de la campaña de verano en la que se apostó para atraer el turismo nacional y de proximidad.

El principal reclamo turístico a lo largo de estos meses será la exposición de Andreu Alfaro, la cual se inaugura mañana, y que ofrecerá visitas guiadas todos los sábados y domingos hasta el mes de diciembre. La exposición, que estaba prevista para el pasado mes de abril pero se tuvo que aplazar hasta el mes de septiembre, está situada en los principales espacios turísticos de Xàtiva.
Además, también se han organizado otras rutas por diferentes enclaves del municipio. En septiembre tendrá lugar una ruta Estellés y una ruta nocturna de aventura y leyendas en la Costa del Castillo (ambas el sábado 26), además de una jornada de puertas abiertas en el Castillo y los museos municipales el día 27, coincidiendo con el Día Mundial del Turismo. Para octubre se programará una experiencia de yoga-mindfulness (días 3 y 4), una ruta por los Baños Árabes y el Nimfeu Romano (17 y 18), junto a una ruta nocturna al castillo para el día 31. Además, los días 9, 10, 11 y 12 se realizarán visitas teatralizadas en el castillo con motivo del puente de octubre, para la cual habrá que comprar la entrada en el castillo con visita guiada gratuita.

Además, los días 31 de octubre y 1 de noviembre se realizará una ruta Borja, y las visitas concluirán en diciembre con la ruta y visita a la exposición «ríos en el aire» (días 5 y 7) y la ruta de las mil fuentes (días 6 y 8).

Las actividad son todas al aire libre, con grupos reducidos, y siguiendo todas las medidas de seguridad establecidas por las autoridades sanitarias. Además, a cada uno de los asistentes se les obsequiará con una mascarilla de Xàtiva homologada y reutilizable. Las entradas para asistir a estas visitas -que hay que recordar que son gratuitas-, se podrán adquirir a partir de mañana en la web de Xàtiva Turismo (www.xativaturismo.com).

Estas actividades pueden verse ampliadas en la programación de la próxima primavera, en la que se incluirían rutas de Xàtiva que no se han programado para este otoño. «Al final, la finalidad es captar los máximos visitantes posibles para que puedan descubrir la ciudad, haciendo crecer el tejido económico de la ciudad y favoreciendo el sector comercial y el de la hostelería», ha asegurado Caballero.

No hay comentarios

Dejar respuesta