Xàtiva aporta 1,7 milions per a iniciar la construcció del nou col·legi Pla de la Mesquita

L’Ajuntament es marca l’objectiu de que el nou centre estiga acabat en 2021

La Comissió d’Hisenda de l’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat la incorporació de crèdit per un import de 1,7 milions d’euros per a cobrir l’anualitat 2019 de la despesa de construcció del nou col·legi Pla de la Mesquita, que compta amb un pressupost total de 6.082.343,06 euros. L’actuació, inclosa en el Pla Director d’Inversions Xàtiva Creix, dimana de la delegació de competències de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, de la qual, l’ajuntament va tenir constància el passat 20 de gener.

El regidor d’Hisenda, Ignacio Reig, afirma que «la bona situació de liquiditat de l’Ajuntament ens permet iniciar aquest expedient i confiar en què després els diners de la Generalitat arriben sense més demora. L’objectiu és poder disposar del nou col·legi en l’any 2021».

La delegació de competències de conselleria, emmarcada en el Pla Edificant, es correspon amb una anualitat de 1.661.264,76 euros per al present exercici; 2.947.386,12 € per a 2020 i 1.473.693,06 € per a la darrera anualitat de 2021, horitzó temporal de la finalització de les obres del nou centre.

L’Ajuntament de Xàtiva ha aportat els terrenys necessaris per a la construcció d’aquest nou centre escolar a la ciutat. Es tracta d’una parcel·la de 8.639 metres quadrats, situada en la Ronda de la Vila, entre el pavelló Francisco Ballester i les instal·lacions del British School de Xàtiva. Els terrenys tenen una qualificació de sol dotacional educatiu cultural.

La memòria tècnica elaborada pels tècnics municipals contempla la construcció d’un complex de planta única, format per quatre blocs lineals, separats per patis longitudinals. Malgrat que encara s’ha de projectar l’edifici, la memòria tècnica recull que el primer d’aquests blocs, més proper a la façana, acollirà l’accés al centre, l’administració i els serveis de rehabilitació i d’ell partiran els passadissos que connecten amb els altres tres blocs lineals, en els quals s’ubicaran les aules, els espais docents i el menjador. Entre la Ronda de la Vila i el nou col·legi es construirà una zona d’aparcament des de la qual ja s’accediria al CPEE Pla de la Mesquita, evitant així accessos directes al centre docent des d’una via ràpida.

A càrrec de l’import concedit per conselleria, l’Ajuntament de Xàtiva finançarà exclusivament tots els procediments de contractació administrativa, les obres i serveis necessaris per a la seua execució, seguint la dinàmica de treball que estableix el Pla Edificant de la Generalitat Valenciana. La delegació de competències es completa amb tota la càrrega administrativa del procediment que conté la licitació del projecte i de les obres i la contractació de les empreses i seguiment de les obres. L’Ajuntament ha de comunicar a la conselleria l’inici de les obres i aportat certificats de les contractacions, factures i altra documentació justificativa de les despeses subvencionades.

No hay comentarios

Dejar respuesta