Xàtiva anuncia restriccions per a les festes de Nadal

Aquestes mesures entren en vigor a partir de demà dijous i s’estendran almenys durant quinze dies

El Betlem es podrà visitar únicament per fora i els Reis d’Orient confirmen que vindran a Xàtiva

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha comparegut aquest matí en roda de premsa per tal d’anunciar noves mesures davant l’agreujament de la situació sanitària provocada per l’augment de contagis de Covid-19, les quals entraran en vigor demà i es prolongaran almenys durant quinze dies.

A partir d’aquest dijous 17 de desembre, se suspenen a Xàtiva totes les activitats municipals, culturals, turístiques i esportives al casc urbà, disseminats i pedanies, a més d’ordenar-se el tancament temporal al públic de les instal·lacions municipals, inclòs el Castell, i amb les úniques excepcions de la Casa de la Ciutat -on s’haurà de demanar cita prèvia-, el Conservatori i el cementeri municipal. Així mateix se suspèn la circulació del tren turístic i l’escoleta de Nadal, així com també s’ajorna la programació del Gran Teatre fins a nova data.

Pel que fa a les instal·lacions esportives municipals, s’ordena el tancament temporal i només es permetrà l’activitat federada a porta tancada, sense permetre’s l’ús de les dutxes (a excepció del cas de les competicions federades, on quedaran restringides a un terç de l’aforament). Així mateix, se suspenen les autoritzacions d’ús d’espais municipals a excepció de terrasses, contenidors d’obra i altres anàlegs, sempre que no resulten incompatibles amb la finalitat del decret aprovat, i el mercat ambulant continuarà funcionant amb les restriccions establertes. Per contra, els jardins romandran oberts però quedaran regulats per la normativa autonòmica.

D’altra banda, cal destacar que el Betlem municipal, que s’obrirà aquest dissabte 19 de desembre, no permetrà l’accés al seu interior per les restriccions establertes però sí es podrà visitar pel seu perímetre exterior.

«Les xifres s’han accelerat en els darrers dies de manera preocupant, i per això vam organitzar una reunió d’urgència amb el departament de Salut i els diferents cossos i forces de seguretat, els quals redoblaran els esforços per controlar d’una manera més directa l’expansió del virus, amb especial atenció als llocs on es produeixen els contactes d’oci», ha manifestat l’alcalde Roger Cerdà, qui ha assegurat que «la situació a l’hospital no és preocupant, el que sumat a altres factors allunya la decisió del tancament perimetral que a hores d’ara està descartat. No obstant, davant totes aquestes circumstàncies hem hagut de prendre mesures a nivell municipal en aquelles competències que tenim, com ja vam fer el passat mes de novembre quan la incidència era inclús menor».

Els Reis d’Orient vindran a Xàtiva

Malgrat les noves mesures que es van a dur a terme a la ciutat, els Reis d’Orient han confirmat que vindran a Xàtiva el proper 5 de gener, per visitar als xiquets i xiquetes de la ciutat, tot i que la seua arribada s’haurà d’adaptar a les recomanacions sanitàries per tal d’evitar aglomeracions.

«Som conscients de que aquestes mesures van a fer que les festes de Nadals d’enguany siguen molt diferents a les d’altres anys, però és això el que necessitem en aquest moment», ha incidit Cerdà, qui demanat a la ciutadania «un últim esforç i sacrifici per poder celebrar els Nadals del 2021 rodejats de tots els nostres familiars i amics, i no lamentar la pèrdua de cap d’ells».

No hay comentarios

Dejar respuesta

diez + 4 =