Xàtiva adjudica la redacció del projecte de la piscina coberta

El projecte inclourà un estudi de viabilitat per ajustar els costos de funcionament als ingressos per la seua explotació

 La junta de govern local de l’Ajuntament de Xàtiva del passat dilluns 12 de juny va aprovar la contracció, per procediment menor, de la redacció del projecte per a la construcció d’una coberta per a la piscina pública de la Ciutat de l’Esport. Aquesta intervenció va resultar com a la més votada en el procés de pressupostos participatius Decideix Xàtiva. L’Ajuntament compleix així amb el compromís d’executar les propostes sorgides en el marc d’aquest procés de participació ciutadana. Després d’obtenir les ofertes de tres empreses, tal com marca la llei, finalment la redacció del projecte s’ha adjudicat a l’estudi d’enginyeria Segura-Roldán, S.L.P., per un import de 20.449 euros.

El regidor d’Esports, Pedro Aldavero, en un escrit de data 29 de maig, va demanar que el projecte de la piscina coberta definira quina és la modalitat d’actuació òptima per a dotar a una ciutat com Xàtiva d’una instal·lació esportiva d’aquest tipus. La intenció del regidor és que el projecte incloga un estudi de la seua viabilitat futura, amb uns costos de funcionament i manteniment que s’ajusten, en la major mesura possible, als ingressos que generaria la seua explotació.

Una vegada estiga redactat el projecte, el pas següent seria iniciar el procés de construcció de la coberta de la piscina de la Ciutat de l’Esport. Aldavero ha avançat que està previst que aquesta intervenció s’incloga en el pla director d’inversions per als propers dos anys en què treballa l’Ajuntament, document que serà presentat públicament en breu. El regidor recorda que «un dels nostres compromisos electorals era realitzar un estudi de viabilitat per a la construcció de la piscina coberta. La celebració de la consulta popular dels pressupostos participatius ha posat de manifest que aquesta instal·lació és una demanda majoritària de la ciutadania, per si hi havia cap dubte. La gestió econòmica que hem dut a terme durant aquestos dos anys ens facilita una major capacitat d’inversió amb que assumir aquesta actuació».

Cal recordar que l’Ajuntament de Xàtiva va realitzar en maig un procés participatiu on 3.300 ciutadans decidiren sobre la destinació d’una part substancial del pressupost d’inversions, concretament el 25%. De totes les presentades pels distints col·lectius de la ciutat, la proposta que va obtindre un major recolzament va ser la relativa a l’elaboració d’un projecte per a la construcció d’una coberta per a la piscina de la Ciutat de l’Esport.

No hay comentarios

Dejar respuesta

19 − 13 =