Xàtiva adjudica el projecte de reforma de l’institut La Costera

El valor del contracte supera els 50.000 euros i la redacció del projecte té un termini de 6 mesos

Xàtiva, 20 de setembre de 2023.- L’Ajuntament de Xàtiva ha adjudicat el contracte per a la redacció del projecte bàsic i d’execució, coordinació de seguretat i salut i direcció de l’obra de reforma del CIPFP La Costera. L’estudi redactor del projecte ha resultat ser Cor Asociados Arquitectos, d’Alacant, autors dels projectes de l’hospital de dia i oncologia del Lluís Alcanyís o de l’IES Estació d’Ontinyent, entre d’altres. L’import de l’adjudicació és de 50.692,95 euros. El termini per a la redacció del projecte és de 6 mesos. L’adjudicació del contracte es va produir el passat dilluns, 18 de setembre.

Aquest matí s’ha celebrat una primera reunió a l’Ajuntament amb el representants de l’estudi d’arquitectura, Jesús Oliver; la direcció del centre educatiu, amb la seua directora Lidón Ahullana i el secretari Juan Antonio Mas; i l’alcalde Roger Cerdà, la tinenta d’alcalde Amor Amorós i el tinent d’alcalde Ignacio Reig, titulars de les delegacions d’Educació i Urbanisme, respectivament.

Cal recordar que aquestes obres del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana estan dotades amb 1,5 milions d’euros, incrementant-se en 250.000 euros el pressupost inicialment previst, a conseqüència d’una actualització dels preus derivada de l’increment del cost dels materials en els darrers mesos.

Entre les actuacions que es van a dur a terme es contempla la retirada i substitució de les cobertes de fibrociment, així com la substitució de fusteries exteriors i l’adequació de diversos tallers i aules de la planta baixa amb revestiments i substitució de les instal·lacions existents.

També es produirà una notable millora pel que fa a l’accessibilitat del centre, assegurant una actuació completa que garantisca qualsevol itinerari accessible des dels accessos i patis fins als espais interiors de l’edifici. En aquest sentit, es millorarà la rampa de l’accés principal, s’habilitarà una entrada accessible per l’accés posterior, se salvaran els accessos a aules i tallers, i s’adaptarà l’accessibilitat als lavabos de la planta baixa, primera i segona planta.

Altres millores afectaran a l’adequació de la vorera perimetral de la façana nord, la formació d’una coberta accessible sobre el bloc que correspon a la cafeteria, la formació d’una marquesina per a l’estacionament de bicicletes i recàrrega de bicicletes elèctriques al carrer acadèmic Maravall, la substitució de la caldera per altra d’alta eficiència energètica amb sistema centralitzat de calefacció, la formació d’una marquesina d’accés al bloc nord pel pati i la substitució de la marquesina d’accés a la cafeteria; i les instal·lacions de zones generals pel que fa al sanejament, baixants i conduccions d’electricitat.

A més a més, també es procedirà a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques per a l’autoconsum amb compensació d’excedents, amb l’objectiu de reduir el consum energètic mitjançant energies renovables.

Amor Amorós ha declarat «crec que és una molt bona notícia que s’haja adjudicat la redacció de projecte de reforma del centre, ja que actualment té moltes deficiències que amb aquesta actuació es podran pal·liar». La regidora d’Educació creu que «al remat, és un centre on venen a estudiar moltes persones joves de la comarca i hem d’esforçar-nos al màxim per a que els nostres centres educatius estiguen en les millors condicions possibles». Amorós pensa que «hem d’aprofitar l’oportunitat que ens dóna un instrument com el Pla Edificant i gestionar i organitzar el treball dels distints departaments municipals per a que aquests treballs siguen el més àgils possible».

Per la seua banda, Roger Cerdà qualifica la reforma del CIPFP La Costera com a «una de les obres més importants del Pla Edificant a Xàtiva». Cerdà creu que estem davant «d’una d’aquelles obres que és urgent que es porten a terme donat l’estat en què es troba el centre en aquest moment». L’alcalde ha explicat que la reunió de hui respon a la necessitat que «hi haja un treball conjunt i coordinat entre l’equip redactor, l’ajuntament i la direcció del centre per a que el projecte replegue totes les necessitats de millora del centre educatiu i que, a partir d’això es puga posar en marxa la remodelació integral».

No hay comentarios

Dejar respuesta