Xàtiva adequarà alguns vials del terme municipal per prevenir d’incendis forestals

L’ajuda, de 11.100 euros, permetrà actuar a alguns camins de la vessant nord-oest de la Serra Grossa en direcció a la CV-620

L’Ajuntament de Xàtiva ha accedit al finançament extern per a realitzar obres de millora respecte a l’adequació de vials, en concret en la vessant nord-oest de la Serra Grossa, per a la gestió forestal i la prevenció d’incendis forestals. Per a tal fi es disposa d’un pressupost de 11.100 euros.

Les actuacions passen per l’aportació de llastos i la compactació d’algunes zones en les quals l’erosió superficial de l’aigua ha creat algunes roderes i zones erosionades, l’ampliació d’algunes sendes i el desbrossament i la gestió dels residus vegetals procedents dels mateixos.

Xàtiva compta amb un Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals, aprovat per Resolució de la Consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica en 2021, pel que en el seu compliment aquestes actuacions permetran realitzar una millora en la xarxa de vials forestals per tal de garantir el pas dels vehicles autobomba. L’objectiu de l’actuació també inclou l’execució del tram de connexió entre vials, dotant de continuïtat al circuit de vials existents en el terme de cara a una possible actuació segura per als mitjans d’extinció en cas d’incendi forestal.

Els vials proposats parteixen de la zona la Caturla, al sud-oest de la zona de Bixquert, i van a mig vessant per la cara nord-oest de la Serra Grossa en direcció a la carretera CV-620 que dona accés al Paratge Natural Municipal de la Cova Negra. Aquests trams proporcionen un recorregut circular al voltant de la zona de Bixquert, Cova Negra i les Serres de Vernissa i Grossa.

No hay comentarios

Dejar respuesta

12 − cuatro =