Xàtiva acull la segona reunió del Pla d’Acció Territorial de les Comarques Centrals

  • A la cita han estat presents els alcaldes i alcaldesses de les comarques de la Costera i la Canal de Navarrés

El Centre Cultural de Xàtiva ha acollit aquest dimarts la segona reunió de treball del Pla d’Acció Territorial de les Comarques Centrals, en la que han participat els alcaldes i alcaldesses de les comarques de la Costera i la Canal de Navarrés.

L’acte ha comptat amb l’assistència i una introducció de l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, la Secretària Autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge Immaculada Orozco, la Directora General de Política Territorial i Paisatge Rosa Pardo i del President del Consorci de les Comarques Centrals Roberto Granero.

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, amfitrió d’aquesta jornada de treball, ha recalcat la importància d’aquest Pla, que permet «l’oportunitat de conservació del nostre territori i de promocionar-lo socialment i econòmicament». A més, Cerdà ha recordat que «des de les dues mancomunitats d’aquestes comarques s’està treballant ja en plans de Dinamització Turística que aposten per conèixer i promocionar el propi territori i les seues zones verdes i culturals».

La Secretària Autonòmica ha explicat en el seu torn de paraula que “els Plans d’Acció Territorial “són instruments per als reptes de present i futur que se’ns plantegen: canvi climàtic, crisi econòmica i crisi sanitària. Una ferramenta per a la sostenibilitat social i econòmica que té com a objectius principals la definició d’estructura verda, l’equilibri entre l’àmbit rural i l’industrial i la dinamització econòmica.

Per la seua part, el president del Consorci Roberto Granero ha expressat que “hui és un dia important perquè comencem a veure els fruïts de pensar i repensar el nostre territori, per fer realitat tots els nostres anhels històrics. No tindria sentit per al Consorci aquesta legislatura sense avançar en el PAT, una ferramenta necessària per a aconseguir una cohesió social i eliminar les desigualtats existents, posicionant les nostres comarques al territori valencià”.

Per últim, la Directora General Rosa Pardo ha reclamat “col·laboració per dotar a aquest Pla d’Acció Territorial de totes les necessitats i reivindicacions que puguen ajudar a fer un Pla que cobrisca totes les inquietuds del territori, amb una cooperació entre els municipis que permeta ser una alternativa viable al model metropolità.

Els diferents alcaldes i alcaldesses de la Costera i la Canal de Navarrés han donat a conèixer les seues inquietuds i propostes per tal de definir aquest Pla d’Acció Territorial, que ja compta amb un esborrany però que anirà nodrint-se de les reivindicacions expressades en aquestes reunions de treball.

El Consorci de les Comarques Centrals està conformat per 8 comarques: la Costera, la Vall d’Albaida, la Safor, la Canal de Navarrés, la Marina Alta, la Marina Baixa, el Comtat i l’Alcoià; amb un total de 181 municipis i una població de quasi 850.000 habitants, combinant zones rurals amb importants municipis com ara Xàtiva, Alcoi, Ontinyent o Gandia.

No hay comentarios

Dejar respuesta