Xàtiva acollirà el II Congrés Internacional d’Innovació Educativa

Per segon any consecutiu, Xàtiva serà la seu del Congrés Internacional d’Innovació Educativa. Una activitat que abordarà des de diferents perspectives la relació que hi ha entre l’educació artística i el rendiment acadèmic com a instrument de lluita contra les desigualtats a l’ensenyament. La inauguració tindrà lloc el dia 21 de març al Centre Cultural Xàtiva (CCX), mentre que l’acte de cloenda del divendres 23 de matí tindrà lloc al Convent de Sant Domènec. Les ponències s’impartiran al CCX. El congrés està organitzat per l’IES Dr. Lluís Simarro amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports. Forma part de les activitats que venen realitzant-se des del curs 2013-2014 dins del projecte d’innovació educativa anomenat «Costumari Musical Intercentres», en què participen centres educatius de les comarques de La Safor, La Vall d’Albaida i la Costera.

Vicent Mahiques, coordinador del projecte, explica que «en aquest congrés volem reincidir, com ja férem l’any passat, en la conveniència urgent d’incloure i potenciar els ensenyaments artístics musicals al sistema educatiu espanyol, no sols com a metodologia per a millorar el rendiment acadèmics, sinó també per reduir les desigualtat a l’ensenyament». Per la seua banda, Amor Amorós, regidora d’Educació creu que «és molt important recolzar les iniciatives dels nostres centres educatius i especialment quan van encaminades a pal·liar les desigualtats. Les noves metodologies i corrents pedagògiques posen en evidència la importància de que la música, la dansa , en definitiva l’art estiga present en l’àmbit escolar però jo crec que com a ciutat educadora hem de treballar perqué siga també una constant en la vida quotidiana».

Al congrés està prevista la participació de ponents de primer nivell, com ara Amador Cernuda Lago, subdirector i professor de l’Institut Universitari de Dansa; Alicia Alonso, de la Universitat Rey Juan Carlos; Alberto García, director de l’Institut Universitari de Dansa «Alicia Alonso» i membre del Consell Internacional de Dansa de la UNESCO; Víctor Cucart Simó, International Celebrity Photografer que parlarà del mètode Franklin; a més d’altres reconeguts professors i compositors com Claudio Carbó, Francisco Signes, Alícia Herrero, Remigi Morant, Antonio Méndez, Ana Luz de Andrés, Ximo Sanchis, Olga Sentandreu, Robert Arnau, Carlos Sala Benimeli, Isis Betancourt, Idida Rigual o Juanfra Álvarez.

150 alumnes d’Oriola i del Josep de Ribera visiten la Casa de la Ciutat

D’altra banda, en el matí d’ahir un grup de 150 d’estudiants provinents de la ciutat d’Oriola, junt amb alumnes de l’IES Josep de Ribera, han visitat l’Ajuntament de Xàtiva, on han estat rebuts per l’alcalde Roger Cerdà i la regidora d’Educació, Amor Amorós. Els joves han escoltat la benvinguda dels representants de la Corporació al saló de plenaris i han estat obsequiats amb diversos materials promocionals.

No hay comentarios

Dejar respuesta