Xàtiva acollirà el dispositiu per a les eleccions legislatives romaneses

L’alcalde Cerdà ofereix el CCX a la cònsol Irina Marin com a col·legi electoral

Els serveis diplomàtics de la República de Romania preparen el dispositiu electoral de les eleccions legislatives de 2020 a la ciutat de Xàtiva. La nova cònsol de Romania a Castelló de la Plana, oficina consular que presta servei a la Comunitat Valenciana, ha visitat aquest matí l’Ajuntament per tal d’avançar en aquestes gestions. Irina Felicia Marin ha estat rebuda per l’alcalde Roger Cerdà en una reunió de treball on l’Ajuntament ha oferit la seua col·laboració per a que el procés electoral es desenvolupe amb normalitat i total garantia de seguretat sanitària.

A dia de hui, un total de 952 romanesos viuen a la capital de La Costera; 498 homes i 454 dones. Encara que la població de romanesos és significativa a la ciutat, la decisió d’ubicar a Xàtiva el dispositiu electoral respon a la necessitat de congregar als nacionals d’aquell país que viuen a l’àrea de les comarques veïnes, pel que s’espera que la convocatòria supere les 1.500 persones aproximadament.

Després de la reunió matinal a l’Ajuntament de Xàtiva, la delegació romanesa ha visitat les instal·lacions del Centre Cultural Xàtiva (CCX), on inicialment es contempla ubicar el dispositiu electoral. Irinia Felicia Marin ha concretat les necessitats materials per a dur a terme les votacions: un espai d’almenys 70 m² de superfície on poder instal·lar 10 taules per a les urnes i un nombre aproximat de 9 cabines. El col·legi electoral romandria obert durant tot el cap de setmana del 5 i 6 de desembre. Durant tot aquest espai de temps, es controlarà la seguretat del recinte amb diversos mitjans.

Les eleccions legislatives romaneses estan convocades per al 5 i 6 de desembre, malgrat que algunes formacions polítiques han demanat que les eleccions es posposen fins al 14 de març de 2021, en funció de la situació sanitària al país dels Carpats.

No hay comentarios

Dejar respuesta