Xàtiva abordarà la reactivació econòmica amb grups polítics, sindicats i organitzacions empresarials

L’alcalde fa una crida a la unitat d’acció per a «multiplicar l’efecte de les mesures de reactivació»

Aquest matí, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Xàtiva s’ha reunit per vídeo-conferència amb la finalitat d’abordar la planificació de mesures econòmiques per fer front a la necessitat de reactivació del teixit productiu de la ciutat. A la reunió, que s’ha perllongat per espai de dues hores, l’alcalde ha informat als portaveus dels distints grups polítics municipals de les mesures que ha estat desenvolupant l’Ajuntament durant l’actual període de vigència de l’Estat d’Alarma.

L’alcalde Roger Cerdà ha valorat molt positivament la reunió de la Junta de Portaveus. Cerdà ha fet una crida a la unitat d’acció per a portar a terme les mesures de reactivació econòmica de la ciutat. L’alcalde ha informat que «hem rebut una resposta positiva per part dels diferents grups polítics amb la consciència i voluntat clares de que cal sumar tots els esforços possibles i multiplicar els efectes de les mesures que anem a posar en marxa dins d’aquest pla de reactivació».

En el transcurs de la Junta de Portaveus, s’ha avançat la proposta de constituir un grup de treball a mode de comissió d’economia, on tindran participació els grups polítics amb representació municipal, sindicats i organitzacions empresarials. Aquesta comissió es reunirà setmanalment per deliberar sobre les mesures de reactivació a prendre des de l’Ajuntament de Xàtiva, inclosa la redacció i posada en marxa d’un pla estratègic, «amb mesures a curt, mitjà i llarg termini», segons declaracions de l’alcalde.

A hores d’ara, existeix un cert consens entre les forces polítiques presents al Consistori sobre la necessitat d’una modificació pressupostària que tinga per finalitat l’alliberament de crèdits per tal de nodrir de fons aquest pla d’acció. Així mateix, també és necessari abordar una modificació de les ordenances fiscals i dotar de majors recursos de personal el departament de Promoció Econòmica, qui haurà de suportar el pes de la tramitació administrativa de les accions a desenvolupar.

Les mesures de reactivació apuntades per l’alcalde durant el transcurs de la Junta de Portaveus passen per programes d’ajudes a autònoms, pimes i micropimes; bons per a incentivar el consum en comerços locals, mesures de promoció de la contractació d’empreses locals per a l’obra pública, inversió en mesures d’enfortiment i promoció del comerç local, bonificacions fiscals a l’activitat i mesures de suport per a nous negocis.

Finalment, Roger Cerdà ha reiterat que «és el moment de la unitat; és el moment de sumar esforços i és el moment de treballar tots junts per a superar aquesta situació que, com a conseqüència de la crisi sanitària, va a patir la nostra economia».

No hay comentarios

Dejar respuesta