Xàtiva abona 482.000 euros en ajudes a la rehabilitació d’habitatges al centre històric

Les ajudes van destinades a 29 beneficiaris de l’actuació ARRU 2013-2016

L’Ajuntament de Xàtiva ha procedit al pagament de la quarta certificació de les ajudes del programa ARRU, per un import de 481.969,28 euros. Aquesta quarta remesa d’ajudes va destinada a un total de 29 beneficiaris. Es tracta d’ajudes per a cobrir inversions realitzades per a la rehabilitació d’habitatges al centre històric de Xàtiva. En el marc del pla ARRU s’han sol·licitat ajudes per a actuacions en un total de 106 immobles.

En un primer moment, les ajudes ARRU cobrien actuacions en 99 edificis, motiu pel qual la Junta de Govern de l’Ajuntament de Xàtiva va decidir, en novembre de 2018, estendre les ajudes amb recursos propis per a les 7 sol·licituds restants, ja que aquestes també complien els requisits i havien estat presentades en temps i forma.

Els convenis signats entre la Conselleria d’Habitatge i l’Ajuntament per a la gestió de l’actuació de regeneració i renovació urbana (ARRU) del nucli antic de la ciutat es van signar a l’empara del Pla Estatal d’Habitatge. Cal recordar que el primer dels acords, signat en 2015 entre el ministeri, la conselleria i l’ajuntament establia una inversió total de 4.428.799 euros, dels quals 1.556.000 euros els aporta el Ministeri de Foment, 565.714,28 van a càrrec de Generalitat i la resta va a càrrec de l’Ajuntament de Xàtiva i dels particulars.

Amb el pagament d’aquesta quarta remesa, es dóna eixida als 29 expedients de propietaris que havien justificat convenientment la realització d’obres de millora i rehabilitació de les seues cases i estaven pendents del cobrament de les ajudes. El regidor d’Urbanisme, Ignacio Reig ha avançat que «en el curt termini, volem liquidar una cinquena relació d’ajudes i finalitzar aquest programa ARRU, en vistes ja per a una nova convocatòria en l’exercici 2022». Per a Reig, «el nucli antic de Xàtiva necessita aquest tipus de programes per a continuar la seua recuperació i solament una col·laboració públic-privada que implique als veïns de Xàtiva per a mantenir-lo viu podrà donar viabilitat futura a una zona que és un emblema de la nostra ciutat, amb un potencial econòmic evident, però que ha d’oferir la mateixa qualitat de vida que altres zones urbanes».

No hay comentarios

Dejar respuesta

tres × 4 =