Xàtiva a punt per a l’inici del curs escolar 2020/2021

L’alcalde ha mantingut una reunió amb els directors i directores dels centres per valorar el protocol i les mesures establertes

S’han posat espais públics a disposició dels centres i hi haurà un reforç policial a les entrades i eixides dels col·legis

Xàtiva es prepara per a l’inici del curs 2020/2021, que començarà, de manera progressiva, del 7 a l’11 de setembre. L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha mantingut aquest matí una reunió amb els directors i les directores dels diferents centres escolars de la ciutat, per tal de valorar el protocol dels centres i coordinar la tornada a les aules, complementant així la tasca realitzada durant les darreres setmanes.

La regidoria d’Educació i els diferents centres educatius de Xàtiva tant d’educació infantil, primària, secundària com de batxillerat i formació professional; han mantingut un contacte directe i permanent, transmetent les demandes de cara al reforç de la prestació de serveis i a algunes tasques de condicionament i manteniment.

Durant el passat mes de juliol el servei de la brigada municipal va reubicar mobiliari dels col·legis per tal de duplicar les aules i cobrir les necessitats de cada centre educatiu, habilitant espais públics per al seu ús. A més a més, com ja es va indicar la setmana passada, s’ha ampliat el servei de neteja municipal en tots els centres educatius, responent a les necessitats de cada centre i incrementant les tasques de desinfecció, així com també hi haurà una especial atenció per part de la Policia Local a les entrades i eixides dels col·legis.

D’altra banda, des de la Generalitat Valenciana, s’han oferit recursos extraordinaris pel Covid-19 de cara a aquest curs 20/21. Xàtiva compta amb una dotació extraordinària de personal docent, amb 20 noves incorporacions, i una inversió de 128.786 euros (83.823 euros per a despeses de funcionament per la Covid-19 i 44.963 euros per a l’organització d’activitats extraescolars). A més a més, també s’ha produït la incorporació de més d’una vintena extra de monitors i monitores de menjador.

«Vull llançar un missatge de tranquil·litat als pares i mares que porten als seus fills als centres de Xàtiva, perquè tots els equips directius han treballat en els darrers mesos per poder iniciar el curs dins d’aquesta nova normalitat, amb tota la seguretat», ha manifestat l’alcalde Roger Cerdà, qui ha indicat també que «des de l’Ajuntament hem oferit tota l’ajuda possible, posant a la seua disposició tots els serveis municipals necessaris per poder complir amb la normativa».

Mesures als centres

S’ha acordat a tots els centres educatius que tant les entrades i les eixides, com els patis, es faran de manera escalonada per tal d’evitar aglomeracions. En concret, depenent del centre, hi haurà entre dos i cinc moments per a les entrades i eixides i entre dos i tres torns de patis, encara que en alguns col·legis aquest serà únic, delimitant les zones.

Serà obligatori l’ús de la mascareta per als majors de 6 anys, i es realitzarà diàriament un control de la temperatura tant per a l’alumnat com per al professorat. A més a més, les classes tindran una ràtio més baixa, i tant en educació infantil com en el primer cicle d’Educació Primària els centres podran adoptar la seua organització per mitjà de grups de convivència estable o grups en els que es respecte la distància mínima interpersonal d’1,5 metres. Cal destacar també que cada centre disposarà d’un espai Covid d’aïllament per a possibles casos sospitosos de ser positius.

La Comunitat Valenciana ha estat la primera autonomia en signar un acord amb els representants educatius i en elaborar plans de contingència i instruccions de cara a l’inici de curs. Durant aquesta primera setmana de setembre s’ha habilitat un espai web informatiu (aulasegura.es) per tal de resoldre dubtes a la comunitat educatiu, així com una línia d’atenció telefònica específica.

«Aquest curs que va a iniciar-se serà diferent, estem davant el repte d’aconseguir que es desenvolupe el treball a les aules amb normalitat i que no s’incrementen els contagis, i això és responsabilitat de totes i tots», ha incidit Cerdà.

No hay comentarios

Dejar respuesta

quince + 9 =