Xateba atorgarà el seu premi per la Igualtat a Isabel Chapí

L’ Associació per la Igualtat i contra la Violència de Gènere de Xàtiva, Xateba, ha anunciat que la junta ha acordat, per unanimitat, atorgar el XIIé premi Xateba per la Igualtat a Isabel Chapí Albero.

Infermera, recentment jubilada, Isabel ha desenvolupat bona part de la seua carrera professional a Xàtiva, ciutat en la qual va néixer i en què viu la seua família d’origen.

Ha desenvolupat una carrera professional orientada a l’excel·lència, marcada pel compromís amb la sanitat pública, amb la humanització de les cures, amb la comunitat, amb les persones i amb la lluita de les dones contra la violència de gènere i per la igualtat.

Isabel va treballar com a Infermera de Reanimació a la FE, amb els millors cirurgians (Cafarena, etc.,) en un moment en què la Sanitat Pública encara estava consolidant-se com servei públic i de qualitat.

Posteriorment va concursar per una plaça d’AT. Primària de Xàtiva i li van concedir plaça d’infermera de quota i zona, una modalitat semblant a la de Practicant (APD). Uns 10 anys després es produeix la reforma de la At. Primària, amb tot el que aquesta implicava en matèries com la promoció i la prevenció de la salut i sense dubtar-ho, reconverteix la seva plaça integrant-se a l’ Equip d’Atenció Primària, per ser una convençuda de la reforma, sabent la pèrdua de privilegis i drets laborals que portava implícit.

A més, va ser coordinadora d’Infermeria des de 1997 fins 2004 del Centre de Salut d’ Ausiàs March i consultoris dels pobles perifèrics, on compagina la gestió amb l’atenció als pacients, per a 2004 dedicar-se de nou a l’atenció a temps complet d’adults i a l’atenció domiciliària, un àmbit en el qual ha acompanyat a moltes dones en la responsabilitat i la càrrega d’assumir la prestació de les cures familiars en l’àmbit domèstic.

El 2011 la Conselleria de Sanitat crea la figura d’Infermeres de Gestió de Casos. En aquest moment, la Coordinació d’Infermeria i la Direcció del Departament de Salut, la proposen per al lloc atenent a la seva experiència, al seu perfil professional centrat en la humanització de les cures i a la seva qualitat humana.

També, ha participat en innombrables cursos, congressos, trobades en l’àmbit sanitari aportant iniciatives, estudis en matèria de bones pràctiques i propostes de millora en l’atenció d’usuaris i pacients. Ha participat com a formadora en accions dirigides a la promoció de la salut i concretament en els Programes d’Intervenció i Educació afectiva i sexual i la Prevenció de la Violència de Gènere, tant en l’àmbit laboral com per a diferents col·lectius.

És una professional reconeguda i estimada de manera indiscutible tant per companys de professió, com per les persones a les que ha atès en l’exercici de les seves funcions professionals. A la bona pràctica ha afegit sempre una qualitat humana i de tracte excepcionals que li han fet destacar en tots els espais en què ha participat.

Compromesa socialment, entre altres qüestions, ha participat i col·laborat en moltes de les activitat desenvolupades per XATEBA.

El camp de la Salut, és d’una importància transcendental per a les dones i les seves lluites, tant des de la perspectiva d’usuàries / pacients, com pel fet d’assumir la càrrega principal de les cures en l’àmbit familiar, motiu que justifica el reconeixement. És per això, expliquen des de Xateba, que cal reconèixer i visibilitzar a persones que com Isabel, tenen una trajectòria d’excel·lència professional, qualitat humana i compromís amb els valors del feminisme.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dieciseis − dos =