El VII Festival de Circ i Teatre animarà els Nadals a Ontinyent

El VII Festival de Circ i Teatre d’Ontinyent animarà els Nadals a Ontinyent amb 11 espectacles per tots els barris. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que presentava hui el festival junt a la seua coordinadora, la regidora Sayo Gandia, destacava que el Festival de Circ i Teatre, inclòs dins la campanya de Nadal Ontinyent Il·lusiona, “ajudarà a retenir i atraure gent a la ciutat en estes dates al temps que s’ofereix cultura per a grans i menuts al període vacacional escolar”. L’alcalde recordava que el Festival de Circ i Teatre “va començar de manera experimental, però ha anat consolidant-se gràcies a l’èxit de públic que sempre ha tingut, fent dels carrers els principals espais escènics a l’abast de totes i tots, a l’igual que fem en estiu amb Cultura de Barri”, apuntava.

En concret, la programació es desenvoluparà del 21 de desembre al 2 de gener amb actuacions totalment gratuïtes a l’Avinguda de Sant Francesc i les places de la Concepció, la Coronació, de Sant Domingo, del Mestre Ferrero, del Poeta Vicent Andrés Estelles i de Pere IV. Al Teatre Echegaray es faran també dues funcions amb entrades a preus populars d’entre 5 i 6 euros. Sayo Gandia explicava que enguany la imatge del festival “és diferent, ja que per primera vegada és una fotografia a la que apareix la jove model ontinyentina Lucia Pons, maquillada i fotografiada per professionals locals”. La coordinadora del festival destacava que aquest “té enguany una varietat escénica molt gran, que de segur servirà perquè la gent puga parlar de cultura, perquè podrà accedir a ella fàcilment”, assenyalava.

L’espectacle inaugural tornarà a ser al parking de l’Avinguda de Sant Francesc (antiga Paduana), amb “Flota…Dos”(Cia David Moreno i Cristina Calleja) divendres 21 de desembre a les 19:30 hores. Es tracta d’un espectacle de música amb acrobàcies amb una durada de 60 minuts on un piano de cua penjat a 8 metres del terra, serà la porta un món singular, on es descubrirà una història d’amor combinant destresa, humor, dansa, acrobàcia, projeccions i llums amb la música com a llenguatge vehicular.

Dissabte 22 de desembre serà un intens dia a la programació, amb 3 espectacles i activitats, especialment pensades per als més menuts a la Plaça de la Concepció: de 11:30 a 13:30 i de 18:00 a 20:30 hi haurà jocs tradicionals i de fusta, acompanyats pel matí de l’espectacle “Miss Umbrel·la” i de vesprada de “Tri-Circ”, clown-circ itinerant de carrer a càrrec de la companyia Cirquet Confetti amb malabars, equilibris i música.

Diumenge 23 serà torn per a la Companyia “La Trócola” a la Plaça del Mestre Ferrero a partir de les 18:30 amb l’espectacle “Emportats”, guanyador del Premi FETEN 2018 al millor espectacle de carrer nocturn. Al llarg d’una hora, el públic es veurà submergit en un viatge per als sentits a través del joc i fent ús de la música, l’humor i el llenguatge poètic. Dimecres 26 a les 19:00 la Jove Companyia Masters Ballet posarà en escena al Teatre Echegaray el clàssic espectacle “El Cascanueces”, amb música de Tchaikovsky, on els joguets cobren vida durant la nit de Nadal.

Dijous 27 a les 18:30 serà la Plaça de la Coronació el lloc on es pose en escena l’espectacle “Collage” de la companyia Bot Projecte, amb 40 intensos minuts d’acrobàcies, equilibris, salts i manipulació d’objectes. Divendres 28 a les 18:30 a la Plaça de Sant Domingo actuarà la companyia Els Barlou amb “Set Up”, un espectacle que combina malabars i màgia, monocicles i equilibris impossibles amb humor i molta acció. Dissabte 29 de desembre la cita serà novament al Teatre Echegaray amb “Paradís Pintat”, l’espectacle de clown de la Companyia Pepa Plana guanyador del premi Zircolina 2017, adreçat a públic a partir de 8 anys.

Diumenge 30 de desembre a les 18:00 serà torn per a les acrobàcies aèries de la companyia Nelle Flogie amb “Imaginaria”, on la protagonista convida a l’espectador a entrar en un mon de fantasia fet de cordes i nucs. Finalment, el 2 de gener tindrà lloc l’espectacle final, “S’Ombra”, de la companyia Atirofijo, a partir de les 18:00 a la plaça de Pere IV. Es tracta d’un espectacle de circ contemporani on els protagonistes empren la dramatúrgia i l’expressió a través dels objectes i la música per a connectar amb el públic i transportar-lo al seu univers.

L’alcalde i la regidora animavem a la ciutadania d’Ontinyent i la comarca “a acompanyar-nos i gaudir de l’ampla i intensa oferta cultural, lúdica i comercial amb que comptarem a Ontinyent estos dies, i a no perdre’s l’espectacle inaugural del dia 21 al pàrking de la Paduana”, concloïen.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dos × 4 =