Victor Manuel, Carlos Núñez, Zenet i Dulce Pontes protagonitzaran les Nits al Castell de Xàtiva 2020

En el Festival també participarà el cantaor local Pep Gimeno «Botifarra» i músics com Alexandra, Daniel Casares o Yelsy Heredia

El 27 de juny hi haurà una vesprada familiar amb «The black blues brothers»

Xàtiva ha presentat aquesta vesprada a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR) el cartell del XXIII Festival Internacional Nits al Castell que se celebrarà durant el mes de juliol. L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la regidora de Turisme Raquel Caballero han fet públic els noms dels artistes que ompliran de música la fortalesa, per la que passaran artistes de reconegut prestigi nacional i internacional com ara Carlos Núñez, Víctor Manuel, Zenet o Dulce Pontes, acompanyats per artistes locals i valencians com Pep Gimeno Botifarra i Alexandra, o músics com Daniel Casares i Yelsy Heredia.
En primer lloc, i com a preludi, el dissabte 27 de juny es celebrarà una vesprada familiar al castell amb l’actuació de de «The black blues brothers», una actuació per a tots els públics que consta d’un grup d’acròbates kenyates sota la música i l’estètica dels mítics Blue Brothers. Es tracta d’un espectacle a cavall entre el circ popular i la comèdia musical.

El primer dels concerts tindrà lloc el dissabte 4 de juliol, a càrrec de Carlos Núñez i Pep Gimeno Botifarra. El gallec Carlos Núñez és un dels artistes espanyols més internacionals i el primer en introduir el seu instrument, la gaita, en temples de la música com Viena, Nova York, Londres o Berlín. Ha publicat 10 discs dels que ha venut més d’un milió de còpies. Junt amb ell, el cantaor i recopilador de la cultura musical oral valenciana Pep Gimeno Botifarra, que actuarà de nou a casa, i que atresora una llarga trajectòria en la música com a element festiu, havent trencat fronteres en bona part de l’Estat espanyol.

El segon dels concerts arribarà l’11 de juliol de la mà d’una de les veus més reconegudes del país, Victor Manuel, que portarà al castell de Xàtiva la seua gira «Casi nada está en su sitio», en la que l’artista fa un repàs de les seues últimes cançons i dels seus grans èxits, a més de presentar el seu nou llibre «El gusto es mío», amb les vivències de l’artista a través de la cuina però on també es rememoren algunes de les seues anècdotes més personals.

El tercer dels concerts el protagonitzarà el malagueny Antonio Mellado, més conegut com a Zenet, qui va començar a treballar en el seu propi projecte l’any 2008 rodejant-se de grans músics com Manuel Machado, Pepe Rivero o José Taboada entre d’altres. L’artista té una trajectòria sòlida i coherent, marcada per un estil i carisma particular. I junt amb ell estarà la guitarrista i cantant de Pedreguer Alexandra Monfort, qui presenta el seu primer treball en solitari després de formar part de grups com Marala, Xaluq, Jonatan Penalba o Guillem Roma. El seu repertori integra composicions pròpies i cançons tradicionals d’arreu de la península.

L’última cita tindrà lloc el dissabte 25 de juliol amb la reconeguda artista portuguesa Dulce Pontes, que celebra els seus 30 anys de carrera. En l’escenari l’acompanyaran el guitarrista Daniel Casares i el contrabaixista Yelsy Heredia, en un espectacle de format més íntim. Fins ara cadascú havia desenvolupat la seua carrera musical pel seu compte, però havent realitzat nombroses col·laboracions tant per a tocar com per a composar. A l’espectacle s’interpretaran algunes cançons pròpies dels artistes, a més de fer un homenatge a altres artistes i poetes com ara Amalia Rodrigues, Ennio Morricone, Debussy, Joaquín Rodrigo o Federico García Lorca.

«Aquest és un dels certàmens turístics més importants de la nostra ciutat, i comptem amb quatre actuacions d’artistes totalment consagrats», ha declarat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

Per la seua part, la regidora de Turisme Raquel Caballero ha destacat que «apostem per un nou públic que no era habitual, el públic familiar, per a que xiquets i pares puguen viure l’experiència d’un espectacle emblemàtic en un escenari com el castell de Xàtiva».


En Castellà:

Víctor Manuel, Carlos Núñez, Zenet i Dulce Pontes protagonizarán les Nits al Castell de Xàtiva 2020

En el Festival también participarán el cantaor local Pep Gimeno «Botifarra» y músicos como Alexandra, Daniel Casares o Yelsy Heredia

El 27 de junio habrá una tarde familiar con «The black blues brothers»

Xàtiva ha presentado esta tarde en la Fira Internacional de Turismo de Madrid (FITUR) el cartel del XXIII Festival Internacional Nits al Castell que se celebrará durante el mes de julio. El alcalde de Xàtiva Roger Cerdà y la concejala de Turismo Raquel Caballero han hecho público los nombres de los artistas que llenarán de música la fortaleza, por la que pasarán artistas de reconocido prestigio nacional e internacional como por ejemplo Carlos Núñez, Víctor Manuel, Zenet o Dulce Pontes, acompañados por artistas locales y valencianos como Pep Gimeno Botifarra y Alexandra, o músicos como Daniel Casares y Yelsy Heredia.


En primer lugar, y como preludio, el sábado 27 de junio se celebrará una tarde familiar en el castillo con la actuación de de «The black blues brothers», una actuación para todos los públicos que consta de un grupo de acróbatas keniatas bajo la música y la estética de los míticos Blue Brothers. Se trata de un espectáculo a caballo entre el circo popular y la comedia musical.


El primero de los conciertos tendrá lugar el sábado 4 de julio, a cargo de Carlos Núñez i Pep Gimeno Botifarra. El gallego Carlos Núñez es uno de los artistas españoles más internacionales y el primero en introducir su instrumento, la gaita, en templos de la música como Viena, Nueva York, Londres o Berlín. Ha publicado 10 discos de los que ha vendido más de un millón de copias. Junto a él, el cantaor y recopilador de la cultura musical oral valenciana Pep Gimeno Botifarra, que actuará de nuevo en casa, y que atesora una larga trayectoria en la música como elemento festivo, habiendo roto fronteras en buena parte del Estado español.


El segundo de los conciertos llegará el 11 de julio de la mano de una de las voces más reconocidas del país, Víctor Manuel, que llevará al castillo de Xàtiva su gira «Casi nada está en su sitio», en la que el artista hace un repaso de sus últimas canciones y de sus grandes éxitos, además de presentar su nuevo libro «El gusto es mío», con las vivencias del artista a través de la cocina pero donde también se rememoran algunas de sus anécdotas más personales.

El tercero de los conciertos lo protagonizará el malagueño Antonio Mellado, más conocido como Zenet, quien empezó a trabajar en su propio proyecto en 2008 rodeándose de grandes músicos como Manuel Machado, Pepe Rivero o José Taboada entre otros. El artista tiene una trayectoria sólida y coherente, marcada por un estilo y carisma particular. Y junto a él estará la guitarrista y cantante de Pedreguer Alexandra Monfort, quien presenta su primer trabajo en solitario después de formar parte de grupos como Marala, Xaluq, Jonatan Penalba o Guillem Roma. Su repertorio integra composiciones propias y canciones tradicionales de todo la península.

La última cita tendrá lugar el sábado 25 de julio con la reconocida artista portuguesa Dulce Pontes, que celebra sus 30 años de carrera. En el escenario la acompañarán el guitarrista Daniel Casares y el contrabajista Yelsy Heredia, en un espectáculo de formato más íntimo. Hasta ahora cada cual había desarrollado su carrera musical por su cuenta, pero habiendo realizado numerosas colaboraciones tanto para tocar como para componer. En el espectáculo se interpretarán algunas canciones propias de los artistas, además de hacer un homenaje a otros artistas y poetas como por ejemplo Amalia Rodrigues, Ennio Morricone, Debussy, Joaquín Rodrigo o Federico García Lorca.

«Este es uno de los certámenes turísticos más importantes de nuesta ciudad, y en esta edición contamos con cuatro actuaciones de artistas totalmente consagrados», ha declarado el alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

Por su parte, la concejala de Turismo Raquel Caballero ha destacado que «apostamos por un nuevo público que no era habitual, el público familiar, para que niños y niñas puedan vivir la experiencia de un espectáculo emblemático en un escenario como el castillo de Xàtiva».

No hay comentarios

Dejar respuesta

once − diez =