Vallada celebra aquest dissabte l’entrada de Moros i Cristians

Eusebi Sàez ostentarà el càrrec de Capità Moro, acompanyat per la seua comparsa, Els Beduïns. 

Andrea Sarrió 14/09/2023 | Vallada es prepara per viure amb intensitat les seues festes de Moros i Cristians amb un seguit d’actes que es desenvoluparan des de hui dijous fins al diumenge i que tindrà en l’Entrada el seu punt àlgid, per l’espectacularitat que s’espera aquest any.

La celebració s’inicia aquesta vesprada amb el tradicional pregó convidant a la festa. S’enceten així quatre dies intensos de celebració. Destacaran les ambaixades i les orquestres el dijous i el divendres o els alardos també aquest dia, en el qual cada comparsa farà la seua particular crítica a un tema del moment.

L’acte central de les festes, l’Entrada, tindrà lloc aquest dissabte a les 19 h. Comptarà amb la participació de les comparses Templaris, Corsaris, Bartolins, Almogàvers, Cristians Vells, Creu Tau, Tracte, Berebers, Segries, Roll Moro, Abasíries, Tribu Awraba, San Borla i Roble.

Però, s’espera amb especial expectació la Capitania, que aquest any recau en el bàndol moro (comparsa Els Beduïns) i amb Eusebi Sàez com a Capità Moro: «és per a mi un somni fet realitat que, després d’un any d’intensa preparació, veu la llum. Agraïsc als membres de la meua comparsa, Els Beduïns, per confiar en mi a l’hora d’escollir-me capità i a la meua família per inculcar-me l’estima pel bàndol moro des de ben menut».

Amb un espectacle participatiu, so i ball es fonen per representar amb la capitania l’arribada de les tropes Beduïnes junt amb els seus «aliats». 14 elements en total, a més de bandes, entre els quals destaquen ballets, canons, alacrans, foc i tambors de guerra amb la carrossa del Capità que tancarà la desfilada al ritme de la marxa mora Kapytan, de Saül Gómez Soler.

Tota la programació fent clic ací.

No hay comentarios

Dejar respuesta