Usuaris del Centre Ocupacional protagonistes al Pavelló Olímpic de Badalona

Dues entitats la Penya i el Centre Ocupacional de Xàtiva, dues ciutats, Xàtiva i Badalona. Dos esports ben diferents, la boccia i el bàsquet, dos tipus d’esportistes diferents, però cadascun amb les seues capacitats. Tot açò per portar a terme una iniciativa que va sorgir després de la visitat del responsable de l’escola de bàsquet del Joventut de Badalona, David Jimeno, aquest estiu al centre ocupacional.

aspromivise-badalona-2-diaridigital.esA partir d’ací les facilitats per poder desenvolupar aquest projecte tan sols necessitava una cosa, que passara el temps. Buscar la data apropiada per a que tots dos col·lectius d’esportistes no modificaren en excés la seua preparació de cara a una temporada intensa. La setmana passada Nacho Pastor, Jesús Sànchez i Martin Barberà, acompanyats pel delegat Ramon Ferri es desplaçaren a Badalona per portar a terme una activitat d’esport inclusiu amb tota la cantera del Joventut de Badalona i amb el seu primer equip. Una activitat que va consistir en realitzar una demostració d’esport adaptat amb la boccia com a fil conductor i on els jugadors de les diferents categories de La Penya pogueren practicar aquest esport amb els esportistes del centre ocupacional.

Una activitat on el que més importa és veure les capacitats que tots els esportistes tenen, independentment de les seues limitacions. Més de 200 xiquets i xiquetes i un gran nombre de pares i mares d’aquestos pogueren gaudir de l’exhibició que es va portar a terme al Palau Olímpic de Badalona i que forma part de la línia d’esport inclusiu que aquest club, referent en el basquet de formació a nivell estatal porta endavant des de fa unes temporades.

aspromivise-badalona-3-diaridigital.esUna iniciativa on l´esport és la ferramenta per a la formació i educació dels esportistes, per donar-los arguments que una societat inclusiva és possible i on, com es deia el mateix dia de l’activitat, una societat millor és possible.

El dia següent l’activitat dels esportistes del centre ocupacional va ser amb el primer planter, abans de l’entrenament que anaven a realitzar per tal de preparar el partit de competició europea que els enfrontaria amb el Dinamo Tiblisi de Geòrgia. Ja per la vesprada tots els jugadors del centre de Xàtiva gaudiren en directe i en un lloc privilegiat aquest partit.

Una iniciativa on el més important han estat les sensacions que tots i cadascun dels participants han tingut i sobretot el convenciment de lluitar per una educació que ens faça una societat on totes les persones tinguen cabuda, que es considere la diversitat com una font de riquesa. El centre ocupacional, el Joventut de Badalona, el Bàsquet, la Boccia, Jesús, Nacho, Martin, Ramon, David Jimeno… un bon exemple per convèncer de que aquesta manera de fer esport és possible i al mateix temps beneficiosa per a la societat.

aspromivise-badalona-4-diaridigital.esDavid Jimeno, en declaracions a la televisió de Badalona, i una vegada acabada l’activitat amb els jugadors de la cantera comentava que “un dels objectius de la iniciativa no era altre que els nostres jugadors es sensibilitzaren amb aquest col·lectiu, per a que d’aquesta manera els xiquets de l’escola vagen creixent amb un ambient de total normalitat, integrats totalment a la nostra societat. El joventut de Badalona, club formador de referència a l’estat, volem tenir a més de la línia esportiva una línia de treball on es done importància també a aspectes social perquè creguem que per fer bons jugadors primer han de ser bones persones”.

Des centre ocupacional, Mari Carmen Ferri, una de les monitores que es va desplaçar a Badalona comentava que “el que els nostres xavals han viscut és indescriptible. Que un club referent com el Joventut tinga una línia de treball com la que s’ha pogut portar a terme diu molt de les persones que estan al front. David Jimeno és una persona que transmet il·lusió i sobretot el convenciment de treballar per formar persones. Important en els temps que corren. I també que un club com la Penya done visibilitat al sector que nosaltres treballem és important per la normalització. Des del centre sols tenim paraules d’agraïment al Joventut”

No hay comentarios

Dejar respuesta