Uns 1.000 participants en el 20é aniversari de La Nit del Farolet de Canals

El passat dijous, 26 de juliol, es va dur a terme una nova edició de La Nit del Farolet, amb la que el poble de Canals es va bolcar novament.

Una vegada més es demostra l’estima que els canalins i canalines tenen per aquest acte, que organitza any rere any l’associació de col·laboradors de Canals Ràdio, juntament amb les regidories de Joventut i Cultura.

Nit-del-Farolet-canals2Per a celebrar els 20 anys de la festa, l’habitual recorregut pels carrers de Canals es va desviar a la Plaça Major per a tirar-li un vítol al patró de Canals, Sant Antoni Abat. La nit també va estar amenitzada per la música de l’Associació Musical Canalense i el grup Xirimiters Canals, així com per l’espectacle de danses de Canyamars.

Així mateix, els xiquets i xiquetes del CEIP Vicent Rius cantaren davant de tots els assistents la cançó creada especialment per a La Nit del Farolet. Per la seua part, els col·laboradors de Canals Ràdio no volgueren deixar passar aquesta especial ocasió per a homenatjar a Marcial Martínez, mestre de cerimònies i responsable de la recuperació d’aquesta tradicional festa tan important de la identitat canalina.

Nit-del-Farolet-canals3Per a finalitzar la vetllada, els menuts que portaren el seu farolet van rebre a canvi una borsa de llepolies, i els més grans pogueren tastar una tallada de meló d’Alger de la mà de l’Associació de Venedors del Mercat Municipal.

Celia Ibáñez, regidora de Cultura de Canals, constata “la consolidació de la Nit del Farolet, que un any més ha estat un èxit de participació. Des de la regidoria volem agrair als col·laboradors de Canals Ràdio i a tots aquells que s’aproparen, ja que gràcies a ells aquesta festa continua sent una de les cites imprescindibles a Canals”.

Nit-del-Farolet-canals4

No hay comentarios

Dejar respuesta

12 + once =