Una via ciclo-vianant unirà els municipis de La Pobla del Duc, Benigànim i Quatretonda

.- Una subvenció finançada per la Diputació de València amb un màxim de 119.000 €.

Els ajuntaments la Pobla del Duc, Benigànim i Quatretonda han sigut beneficiaris de les ajudes convocades en el marc del programa REACCIONA 2022, convocades per l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València. L’objecte de la inversió sol·licitada és l’execució d’obres per al reaprofitament de l’antiga carretera CV-611 mitjançant la creació d’una via ciclo-vianant entre els municipis de Benigànim i la Pobla del Duc.

Entre els principals objectius de l’actuació es pretén aconseguir que les persones puguen utilitzar aquesta via alternativa, de forma quotidiana sense necessitat d’utilitzar els vehicles de motor amb una millor accessibilitat i seguretat, promovent l’esport i els hàbits de vida saludables. A més, amb aquesta via ciclo-vianant es podrà gaudir de la natura i del patrimoni paisatgístic amb seguretat, adequant els actuals camins de manera que no suposen un perill per als vianants i ciclistes enfront dels automòbils. Es tracta de la implementació d’eixos transversals de transport sostenible que enriqueixen els eixos de connexió primària en direcció nord-sud, complint amb un dels propòsits del PMUS per a promoure la mobilitat sostenible.

Vicent Gomar, alcalde de la Pobla del Duc, considera que «aquest és un exemple de gestió interadministrativa entre pobles veïns que acaba revertint en la millora de la comunicació entre pobles». 

Aquesta subvenció finançarà el cost total de l’actuació al 100%, fins a un màxim de 119.000 €.

UNA CONNEXIÓ VERDA I SEGURA ENTRE MUNICIPIS

Amb la creació d’aquesta via ciclo-vianant es pretén facilitar la connexió de les persones amb la natura amb solucions respectuoses amb l’entorn. Es proposa realitzar els recorreguts per infraestructures ja existents, camins històrics en àmbits de domini públic, en aquest cas una antiga carretera existent (CV-611).

Els alcaldes de les poblacions implicades han subratllat la importància d’unir aquestes poblacions suposant «una millor vertebració de les comunicacions, per tal què anar amb bicicleta, patinet o a peu siga una alternativa segura habitual en la mobilitat entre els nostres pobles». A més, destaquen que aquesta alternativa de mobilitat ofereix als veïns i veïnes poder gaudir de la natura amb una major seguretat.

No hay comentarios

Dejar respuesta