Una moció de Xàtiva Unida demana a Sanitat millores a l’Hospital Lluís Alcanyís

Demanen també una reunió amb la consellera de Sanitat i la gerent del departament amb el govern de la ciutat.

El Gup Municipal de Xàtiva Unida ha impulsat una moció per al ple del proper dissabte instant a la Conselleria Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública la dotació econòmica necessària per desenvolupar les millores adequades, i de forma prioritària, la contractació de personal administratiu, mèdic i d’infermeria que equipare la ratio de professionals per població amb la resta de departaments de salut.

En concret la moció demana de manera prioritària millores en la atenció a pacients amb tractaments oncològics i amb patologies cròniques. En aquest sentit, Miquel Lorente, com a portaveu d’aquesta formació ha assenyalat que «tot i l’augment de recursos que s’ha produït en els darrers anys quedem lluny d’altres departaments semblants al nostre als que si s’ha donat resposta a una problemàtica similar amb grans inversions. És el cas dels nous hospitals de Dénia (inaugurat en 2009), Francesc de Borja de Gandia o de Llíria (inaugurats en 2015) i la recent reversió de l’Hospital de La Ribera, que està comportant grans dotacions de mitjans tècnics i de personal».

En la proposta presentada al plenari de dissabte, Xàtiva Unida demana també una reunió a tres bandes entre el govern de la ciutat, la gerència del departament Xàtiva Ontinyent i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública i un compromís públic de l’esmentada conselleria per donar resposta als problemes plantejats.

Des de Xàtiva Unida s’ha indicat que «aquesta proposta necessàriament ha de comptar amb el consens de totes les forces polítiques de la ciutat donat que la defensa dels nostres centres sanitaris ha de ser una qüestió totalment prioritària i dificilment s’entrendria una postura diferent. Motiu pel qual esperen que «el sentit comú s’impose i totes les formacions i actuen d’una manera cohesionada davant aquesta reivindicació».

L’acord també planteja traslladar els acords de la moció a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, als grups parlamentaris de les Corts Valencianes, a la Diputació de València i a tots els ajuntaments que formen part del conjunt de municipis que conformen el departament de salut Xativa Ontinyent

No hay comentarios

Dejar respuesta

6 + diecinueve =