Una desena d’espectacles conformen la programació del Gran Teatre de Xàtiva el primer quadrimestre del 2024

S’iniciarà el 2 de febrer amb una doble cita: el teatre al carrer «Aquiles» i l’espectacle circense «Ambulant» (Teatre la FAM)

Destaca també un homenatge a Manolo Miralles i obres protagonitzades per Javier Gutiérrez i Cayetana Guillén Cuervo

Xàtiva,19 dedesembre de 2023.- El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva, Alfred Boluda, ha presentat aquest dimarts la programació teatral de la ciutat per la primer quadimestre del proper any 2024, la qual comptarà amb funcions teatrals, teatre al carrer, circ i música entre d’altres.

«És una programació molt completa, feta des de Xàtiva i per a un públic de Xàtiva, posant en valor tot el que es fa des de la nostra cultura. Tenim molt en compte a les companyies valencianes i la producció en valencià», ha remarcat el regidor de Cultura Alfred Boluda, qui ha insistit en què «són espectacles de menut i mitjà format, alguns d’estrena molt recent i altres que han rebut premis a nivell estatal i de País. Alguns espectacles faran ús de la sala completa, altres seran de menut format i altres cites es duran a terme al carrer. Tots ells s’han concebut per atraure als diferents públics, perquè el que pretenem és anar captant a gent de diferents edats i sensibilitats».

L’activitat s’iniciarà el divendres 2 de febrer amb una doble cita a càrrec de Teatre la FAM. A les 18:30 hores, des de l’Albereda i fins al Gran Teatre, es podrà gaudir de l’espectacle al carrer «Aquiles», amb una figura de més de 5 metres d’altura i quasi 800 quilos de pes; mentre que a les 20 hores tindrà lloc a l’interior l’espectacle circense de sala «Ambulant», dirigit pel reconegut director Adrian Schvarzstein i que combina la música en directe amb una elaborada posada en escena.

També hi haurà lloc durant el primer trimestre del proper any per a les comèdies. El dia 9 de febrer a les 20:30 es representarà l’obra «El traje» (Teatro El Zurdo & Carallada Show), un text de comèdia negra signat i dirigit per Juan Cavestany i protagonitzat per Javier Gutiérrez i Luis Bermejo. Altra comèdia, en aquest cas musical, tindrà lloc el divendres 23 de febrer a partir de les 20h. Serà «Libre», un treball escrit i dirigit per Santiago Sánchez i Víctor Lucas en el qual Melomans ens descobreixen els moments estel·lars de la carrera de Nino Bravo a partir de les seues cançons.

Febrer clourà amb la representació per a tots els públics en valencià de «Horta» (l’Horta Teatre), la qual tindrà lloc el diumenge 25 en dues sessions de xicotet format: 11 i 12:30 hores. «Aquesta obra ens acosta a l’arrelament a la terra i a l’agricultura, amb un llenguatge molt experimental i en el qual els menuts seran els protagonistes», ha explicat Alfred Boluda, qui ha recalcat que «la narració és conduïda a partir de la màgia i de tots els recursos en escena per atraure als xiquets als valors tradicionals».

Per a març està previst un homenatge a Manolo Miralles (divendres 22 de març a les 19:30 hores), amb la col·laboració del Col·lectiu Ovidi Montllor i de molts artistes vinculats d’una o altra manera al fundador d’Al Tall; mentre que el dissabte 23 a les 20:30 hores serà el torn del teatre clàssic amb la representació de la coneguda obra «La Celestina» (Secuencia 3 Pentación Saga Producciones Teatre Romea) protagonitzada per Anabel Alonso. El diumenge 24 de març està previst l’espectacle de música «Rèquiem de Mozart», una de les grans obres de la història de la música interpretat per solistes de primer nivell, l’Orfeó de València i l’Orquestra de Cambra de València.

La programació es tancarà amb tres cites durant el mes d’abril. El dia 13 es representarà l’obra «Eclipsi total» (El Pont Flotant) amb Àlex Cantó i Jesús Muñoz; mentre que el dia 19 serà el torn de «Pandataria» (Pentación), a través del Programa Platea, i amb un elenc de grans artistes conformat per Cayetana Guillén Cuervo, Chevi Muraday, Elio Toffana, Lisvet Barcia, Basem Nahnouh i Chus Western. Per últim, el dimarts 23 d’abril -Dia del Llibre- es representarà «El món està trencat però es pot caminar» (Albena Teatre – Tanttaka Teatroa – Contraproduccions), una obra destinada a xiquets de 8 a 12 anys en la qual un pare envia missatges a la seua filla escrits a avions de paper en els quals li encomana missions literàries que haurà de desentranyar amb la complicitat d’una sagaç bibliotecària.

«Volem que Xàtiva siga capital cultural, i per això el primer que hem de fer és aconseguir tindre una programació cultural d’acord amb aquestes pretensions. Això és el que pas a pas anem a construir i el que iniciem amb aquesta programació» ha indicat el regidor de Cultura.

Les entrades per a tota la programació es podran adquirir a partir del 25 de gener a la web del Gran Teatre de Xàtiva i de forma presencial a les taquilles els dimarts de 12 a 14 i de 17 a 19 hores, així com també des de dues hores abans de cada funció.

A més de les propostes teatrals, el regidor de Cultura també ha volgut destacar la gran oferta cultural que hi ha i continuarà en altres espais -com ara concerts de jazz (com el celebrat el passat divendres al CCX)-, o per part d’altres entitats i associacions com són les Societats Musicals, els centres educatius o els centres de Dansa. Boluda també ha remarcat que dins de la programació de teatre escolar, el 27 de març (Dia Internacional del Teatre) es representarà l’obra «Croma», premiat com a millor Espectacle Infantil de 2023 per part de la Generalitat Valenciana.

No hay comentarios

Dejar respuesta