Un total de 61 alumnes participen a les Olimpiades Matemàtiques celebrades a Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva va acollir el passat dissabte la XXIX Olimpíada Matemàtica Nacional organitzada per la Federació Espanyola de Societats de Professors de Matemàtiques.

La cita, en la que participaren 13 equips, estava dirigida a estudiants de segon d’ESO, i suposa la culminació de les distintes fases comarcals, provincials i autonòmiques, dirigides a estudiants de tercer cicle de primària i primer i segon cicle d’ESO.

L’Olimpíada va constar de deu proves diferents realitzades en 10 monuments de la ciutat, entre les quals es trobaven nombroses fonts i el Jardí del Bes entre d’altres, i que van tindre una durada de 2 hores combinant-se proves individuals i per equips per tractar de ressaltar les capacitats de resolució de problemes, els components culturals de les matemàtiques i l’esperit de treball cooperatiu.

Els 61 alumnes seleccionats de les distintes comunitats autònomes van estar acompanyats pels seus professors i per membres de la Societat Matemàtica de València. A més d’aquestes activitats matemàtiques es programaren activitats lúdiques i culturals per conèixer les característiques socials, històriques i culturals de Xàtiva.

“Com a ciutat educadora estem orgullosos d’haver pogut acollir aquesta edició de les Olimpíades. Moltes gràcies a tot el professorat implicat perquè la passió que estos alumnes posen en les matemàtiques és un exemple per a nosaltres”, ha explicat la regidora d’Educació Amor Amorós, qui ha afegit que “els aprenentatges que més assolim són els que van acompanyats de l’emoció, i pensem que l’entorn de la nostra ciutat ha col·laborat en aquesta causa”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cinco × 2 =