Un jurat escollirà el disseny del futur Centre Raimon d’Activitats Culturals de Xàtiva

Un total de 12 estudis d’arquitectura s’han presentat a aquest concurs de projectes, que compta amb un pressupost de 500.000 euros

Aquest dijous s’ha procedit a la constitució del jurat que escollirà el projecte d’arquitectura per al disseny del Centre Raimon d’Activitats Culturals (CRAC), i per al qual s’han presentat finalment un total de 12 estudis.

El jurat, que comptarà amb l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà com a president, tindrà un total de sis vocals: un arquitecte designat per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública; un arquitecte designat pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana; un arquitecte de l’Ajuntament de Xàtiva; un arquitecte vinculat a la conservació i restauració de béns històric-artístics; un arqueòleg designat per la Conselleria de Cultura i un historiador de l’Art designat per la Universitat de València.

El jurat ha recollit aquest dijous tota la documentació presentada pels dotze estudis d’arquitectura, i haurà de baremar en els propers dies els treballs presentats. La propera reunió tindrà lloc el dia 9 de juny, en la que es donaran a conèixer els cinc projectes finalistes que optaran a dissenyar el futur CRAC.

Cal recordar que el pressupost per a aquest concurs és d’un total de 500.000 euros, dels quals l’estudi guanyador aconseguirà un total de 484.000 euros, sent l’adjudicatari del contracte de serveis per a la redacció dels projectes bàsics i d’execució així com de la direcció de les obres. D’altra banda també s’atorgaran premis en metàl·lic per al segon classificat (6.000 €), tercer (4.000 €), quarta (3.000 €) i cinquè projecte (2.000 €).

«Hui hem evidenciat l’alt nivell que hi ha en el concurs de projectes del CRAC, ja que entre els dotze estudis presentats es troben els de més alt nivell dins del territori valencià. Això permetrà que la proposta que siga finalment seleccionada siga d’un alt nivell», ha explicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha mostrat la seua satisfacció i agraïment als membres del jurat «perquè per a nosaltres poder comptar amb ells és una garantia de que la rehabilitació de Santa Clara per convertir part del seu espai en el Centre Raimon d’Activitats Culturals farà d’aquest un Centre Cultural de referència dins del nostre territori».

No hay comentarios

Dejar respuesta