Un artista deixa sense falla a dues comissions de Xàtiva

Les comissions falleres de Xàtiva que es queden enguany sense monuments són, Passeig-Cardenal Serra i Cid-Trinitat aquestes dos comissions van contractar amb el mateix artista faller. Rafael Lidón, establit a Alacant, no ha portat fins a la capital de la Costera els cadafals promesos i els fallers xativins s’han vist obligats a buscar alternatives. No és una situació agradable la que estan vivint aquestes comissions, que mai s’havien vist amb una situació semblant.

La Comissió del Passeig-Cardenal Serra, l’única cosa que han rebut per tots els diners abonats és un extravagant ninot amb una cara de pallasso sobre dos pals i una caixa pintada de verd, que va recollir l’altra comissió de Xàtiva afectada, segons Sabina membre de la junta gestora: «Hem pagat més de 4.000 euros per alguna cosa que no es fa ni per a una falla d’una guarderia. El que està passant és una vergonya». Els més xicotets de la falla Passeig-Cardenal Serra tindran falla després d’encarregar un muntatge exprés a l’artesà xativí Xavier Herrero. No obstant això, no hi haurà monument gran. En el seu lloc han aparcat una grua amb una pancarta de denúncia en la qual expliquen el disseny que van contractar. I que no tenen.

La situació viscuda en la Falla Cid-Trinidad és semblant. Van signar els dos monuments d’enguany amb el mateix artista faller i el resultat és similar. En el seu cas sí que tenen dues falles —gran i infantil— testimonials gràcies a que també van poder arribar a un acord d’última hora amb el xativí Xavier Herrero. De fet, els fallers van traure ahir els ninots manufacturats en el taller a les afores de Xàtiva al carrer a la vesprada i els van plantar sense problemes.

La comissió ha penjat un cartell explicant el succeït i apunten que han emprés «les accions legals corresponents». També agraeixen a Herrero que haja presentat dues falles «en temps rècord».

Una vegada passada la plantà sense els encàrrecs promesos, totes dues comissions estudien la manera de denunciar l’ocorregut. Defensen que l’artista ha incomplit el seu contracte.

No hay comentarios

Dejar respuesta