El TSJ condemna a l’Ajuntament de Xàtiva a pagar 1,5 milions d’euros pels sobrecostos de la Ciutat de l’Esport

La secció cinquena de la Sala de lo Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) acaba de condemnar a l’Ajuntament de Xàtiva al pagament d’ 1’4 milions d’euros a Acciona Infraestructuras S.A. per les obres de la Ciutat de l’Esport. És a dir, poc més de tres-cents mil euros més que en les pitjors previsions de l’auditoria.

L’alcalde Roger Cerdà ha lamentat que “malauradament, aquesta ciutat continua patint les conseqüències de la nefasta gestió d’Alfonso Rus i del Partit Popular de Xàtiva. De fet, l’última de les sentències judicials ens obliga a pagar 1’4 milions d’euros pels sobrecostos de l’última obra faraònica del govern de Rus. Malgrat això, seguirem treballant per fer que aquesta ciutat vaja a més i continue creixent”.

Aquesta quantitat, a la qual haurà que sumar els interessos de demora des de 2011, prové de la darrera sentència que quedava per conèixer dels processos judicials pendents de resolució com a conseqüència de la “nefasta gestió urbanística i econòmica dels governs d’Alfonso Rus”, apunten des del govern actual.

Aquesta nova desfeta per a les arques municipals, heretada dels pufos de Rus, multiplica els sobrecostos de la Ciutat de l’Esport, pressupostada d’inici en 7’4 milions i que acabarà costant prop de 10 milions d’euros, lamenten.

L’últim cartutx passa per la presentació d’un recurs de cassació en el què ja treballen els serveis jurídics de l’Ajuntament. Des del consistori també es preveu l’inici d’accions penals per tal de dirimir responsabilitats i identificar els culpables d’aquest menyscapte per a les arques municipals.

No hay comentarios

Dejar respuesta

once + 4 =