Les 19 comissions falleres de la ciutat participaren, dissabte per la nit, en la Cavalcada del Ninot que va desfilar per l’avinguda Selgas i l’Albereda de Xàtiva.

L’acte va començar amb la desfilada de la Fallera Major de Xàtiva, Adriana Peréz, al costat de la seua cort d’honor i seguidament anaven totes les comissions de la ciutat. L’ordre de la desfilada va ser l’invers al resultat obtingut el passat any, sent Raval, Molina Claret i Ferroviària. les últimes a desfilar en ser les comissions amb millor puntuació en l’anterior edició. En l’Albereda es va llegir la crítica del tema de la cavalcada.

El tripartit local format per PSPV, EU i Compromís va ser el centre de les crítiques amb especial atenció per a l’alcalde Roger Cerdà i els dos tinents d’alcalde, Miquel Lorente i Cristina Sunyer.

img_2125-w700-h467Pel.lícules com Mary Poppins o Harry Potter i temàtiques tant diferents com El Quixot, l’antiga roma, els egipcis o el món animal, van servir com a fil conductor per a denunciar assumptes municipals com el tancament de la plaça del Mercat, el pilo del carrer Angel, la programació de la Fira d’Agost, l’enquesta ciutadana per la qual s’han suprimit els festejos taurins i fins als nínxols del cementeri van ser criticats.

Cal destacar que, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i l’edil Pedro Aldabero van estar en la tribuna al costat de la Junta Local Fallera.

Cada any, l’Albereda és vist de festa per a acollir aquest esdeveniment festiu que sorprèn la ciutadania pel gran ambient que es viu i per l’originalitat de les crítiques que escenifiquen els fallers i falleres. Per les disfresses molt treballades i les carrosses de confecció pròpia cada any se superen, cal donar l’enhorabona a totes les comissions per l’esforç que realitzen perquè la cavalcada siga un èxit. La llástima és la poca afluència de públic que hi ha quan passen les últimes comissions per l’Albereda, a pesar que enguany, com a novetat, la Junta Local Fallera, va disposar cadires per al públic.

No hay comentarios

Dejar respuesta

12 − diez =